TIFF 2016 van start met 'The Magnificent Seven'

TIFF 2016 van start met 'The Magnificent Seven'

Denzel Washington, Chris Pratt en Ethan Hawke waren samen met Antoine Fuqua op de rode loper.

TIFF 2016 ging afgelopen week feestelijk van start met de première van The Magnificent Seven. De afgelopen jaren opende het festival met wat kleinere films, wel met grote namen maar zonder de Hollywood gloss. Het was iets dat bij de laatste edities miste van een festival, juist omdat TIFF gezien wordt als een toonaangevende plek om films te lanceren die kans willen maken op Oscargoud.

De keuze voor de nieuwe Antoine Fuqua lag voor de hand. De regisseur maakte eerder met Denzel Washington de film Training Day in 2001. Toen deze op TIFF voor het eerst werd vertoond dat jaar, veranderde de carrière van de regisseur. De film leverde daarnaast Washington een lang verdiende Oscar op voor beste acteur. In 2014 werkten de twee opnieuw samen aan The Equalizer, die ook op TIFF werd gelanceerd. In The Magnificent Seven is Washington weer van de partij evenals een andere Fuqua- bekende Ethan Hawke. Hij was naast Washington te zien in Training Day en werkte met Fuqua aan Brooklyn's Finest.

Omdat The Magnificent Seven een remake is van de klassieker uit 1960 met Yul Brynner, ging bij de TIFF persconferentie veel aandacht uit naar de keuze van een andere raciale samenstelling. Volgens Fuqua zat daar niks achter. "Ik wilde enkel Denzel Washington op een paar zien," zei de regisseur. "Ik dacht niet aan kleur of iets in die geest. Het leek me gewoon een geweldig iets."

Ook Washington zei dat er voor hem niks anders achter het aannemen van de rol zat. "Nou, Antoine vroeg me! Zo simpel is dat. Natuurlijk is het een goed verhaal en een goed script, maar het meest belangrijke aspect was Antoine."

De première en keuze van de film voor TIFF waren een hit, maar de film zelf kreeg niet echt lovende recensies. Het zou wel vermakelijk zijn, maar te weinig diepgang hebben. Binnenkort kunnen we zelf zien of de film de moeite waard is. De film is namelijk in Nederland vanaf 22 september in de bioscoop te zien.



NieuwsFilm

meest populair