James Franco verzamelt een aardige cast in trailer 'In Dubious Battle'

James Franco verzamelt een aardige cast in trailer 'In Dubious Battle'

Nat Wolff, Vincent D'Onofrio, Robert Duvall, Ed Harris en Bryan Cranston in de boekverfilming over appelplukkers.

Filmmaker James Franco heeft een hele rits aan films in zijn agenda staan die hij wil regisseren. Nu kan hij er één wegstrepen: In Dubious Battle. AMBI Group heeft de trailer op het net geplaatst van de boekverfilming. Deze adapteert het werk van schrijver John Steinbeck uit 1936. Franco heeft met het drama een grote cast bijeen verzameld: Nat Wolff, Robert Duvall, Selena Gomez, Vincent D'Onofrio, Ed Harris, Josh Hutcherson, Sam Shepard, Zach Braff en Bryan Cranston. De regisseur vult zelf ook een hoofdrol in.

Het is de jaren 30. Appelplukker Mac McLeod (Franco) neemt de jonge Jim Nolan (Wolff) onder zijn vleugels. Ze zijn twee van negenhonderd geëmigreerde landarbeiders in Californië die in verzet komen tegen de landeigenaren. Het tweetal organiseert een grootse staking en om de dubieuze strijd te kunnen winnen, verenigen ze alle appelplukkers om een eenheidsfront te vormen. Zij worden o.a. geconfronteerd met geweld en intimidatie. Nolan blijft de arbeiders nochtans vertellen dat ze hun moed niet moeten opgeven.



Analeigh Tipton, Ashley Greene en Danny McBride zijn ook te zien in de film die door Matt Rager geschreven is. Hij werkte ook met Franco aan As I Lay Dying. Er is nog geen releasedatum voor het drama. De première vindt in ieder geval plaats tijdens het Filmfestival van Venetië, dat gehouden wordt van 31 augustus t/m 10 september.


Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair