[UPDATE] Warner ontkent gerucht nieuwe 'Harry Potter'-films

[UPDATE] Warner ontkent gerucht nieuwe 'Harry Potter'-films

Inderdaad, het gerucht was niets meer dan dat.

The New York Daily News schrijft dat Warner Bros. van plan is een trilogie te maken rond Harry Potter and the Cursed Child. De filmstudio zou actief bezig zijn met onderhandelen met acteur Daniel Radcliffe om terug te keren naar de franchise. Heel eenvoudig zou dat nog niet gaan.

Volgens de anonieme bron waar de krant zich op baseert, heeft "[Radcliffe] het duidelijk gemaakt dat hij zich op dit moment niet bezig wil houden met de rol. En dat het zomaar kan duren tot hij een jaar of veertig is." Toch vertelde Radcliffe al eens dat, als het script goed genoeg is, eventueel wel terug te willen keren.

Het verhaal, dat J.K.Rowling bedacht en waar Jack Thorne een toneelbewerking van maakte, speelt zich negentien jaar na de gebeurtenissen in The Deathly Hallows af. Daarin is Harry Potter nu een overwerkte medewerker van het Ministry of Magic en vader van drie kinderen. Terwijl hij worstelt met zijn verleden, heeft zijn jongste zoon Albus het moeilijk met de last die op zijn schouders rust.

Ondanks dat het niet van de meest betrouwbare bron komt, is het toch een interessant bericht. Sinds J.K. Rowling het toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child aankondigde, horen we al geruchten over een mogelijke verfilming. Deel daarvan was het feit dat Warner Bros. de website al registreerde. Dat de studio ervoor open staat is natuurlijk logisch, de films kostten samen ongeveer 1,1 miljard dollar om te maken en leverden alleen al in box office opbrengsten 7,7 miljard dollar op.

Mocht men erin slagen om Radcliffe over te halen te tekenen voor de films, is het nog de vraag of J.K. Rowling er toestemming voor geeft. Zij vertelde in het verleden al eens het verhaal echt alleen geschikt voor het toneel te vinden, dus het is verre van zeker dat ze bereid is overstag te gaan.

Ondertussen probeert de filmstudio ook al een nieuwe filmreeks te lanceren, met Fantastic Beasts and Where to Find Them. Het script daarvan is geschreven door J.K. Rowling en er zijn al twee vervolgen aangekondigd. De eerste verschijnt op 17 november.

UPDATE 02/09: Gisteren was er nog het gerucht dat Warner Bros. mogelijk een filmtrilogie zou willen maken rond toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child, is er vandaag al de ontkenning. Warner Bros. stelt dat er geen enkel plan is voor een verfilming: "Harry Potter and het Cursed Child is een toneelstuk en er zijn geen plannen voor een verfilming."

NieuwsFilm

meest populair