Linklater heist de vlag voor Bryan Cranston, Steve Carell en Laurence Fishburne

Linklater heist de vlag voor Bryan Cranston, Steve Carell en Laurence Fishburne

De regisseur van Boyhood heeft een cast voor zijn nieuwste film, 'Last Flag Flying'.

Richard Linklater (Boyhood, Dazed and Confused, Before Midnight) heeft een nieuw project, Last Flag Flying, en een sterrencast om de film mee te maken. Last Flag Flying zal een soort van vervolg worden op de The Last Detail van Hal Ashby en met Jack Nicholson. Dit keer moeten de hoofdrollen vertolkt worden door Bryan Cranston, Steve Carell en Laurence Fishburne.

Last Flag Flying is een boek van Darryl Poncisan dat in 2005 werd uitgegeven. Het was een spiritueel vervolg op zijn The Last Detail uit 1970, waar in 1973 de gelijknamige film op gebaseerd werd. Het recentere boek speelt zich af tijdens de Irak-oorlog, waarin de personages Billy Bad-Ass, Mule en Meadows opnieuw hun opwachting maken. De eerste twee, voormalige marine-officieren (in de eerste film gespeeld door Jack Nicholson en Otis Young), schieten de derde te hulp, inmiddels een ex-gevangene (destijds gespeeld door Randy Quaid), in een poging om het lichaam van zijn overleden zoon (die in Irak om het leven is gekomen) terug naar huis te brengen.

Linklater probeert dit project al sinds 2006 van de grond te krijgen. Op een gegeven moment wilde hij de film zelfs met de oorspronkelijke cast maken. Amazon schijnt het project nu te willen financieren en distribueren. Linklaters recentste film Everybody Wants Some moet nog in de Nederlandse bioscopen verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair