Ryan Reynolds betaalde scenaristen 'Deadpool' zelf voor aanwezigheid op de set

Ryan Reynolds betaalde scenaristen 'Deadpool' zelf voor aanwezigheid op de set

Fox wilde er niet meer voor betalen.

Deadpool was een flinke hit aan de internationale box office. Critici en fans waren ook te spreken over de film. Maar de weg ernaartoe was allesbehalve gemakkelijk. Nu vertellen scenaristen Rhett Reese en Paul Wernick dat het budget niet groot genoeg was om hen aanwezig te laten zijn op de set. En dus betaalde Ryan Reynolds hun salaris uit eigen zak.

"We waren elke dag op de set. Interessant genoeg wilde Ryan ons daar hebben, nadat we er zes jaar aan gewerkt hadden. We vormden echt een kernteam, wij en Ryan en regisseur Tim Miller. Interessant genoeg wilde Fox ons hier niet voor betalen. Ryan Reynolds betaalde ons dus met zijn eigen geld."

Het is vrij zeldzaam dat een studio scenaristen überhaupt zo lang aan hetzelfde project wil laten werken. Meestal is het zo, dat als een script niet bevalt, de studio dan andere scenarioschrijvers aantrekt in een poging daar iets aan te veranderen. In het geval van Deadpool vond Reynolds het dus erg belangrijk dat de twee mee zouden werken aan de film, ook tijdens de productie.

Er is al een vervolg gepland, waar Reese en Wernick ook aan werken. Er is alleen nog geen releasedatum.

NieuwsFilm

meest populair