'David Lynch: The Art Life' trailer

'David Lynch: The Art Life' trailer

Wat maakt David Lynch tot David Lynch? Een blik in het leven van de regisseur van vele mysterieuze films, zoals 'Mulholland Drive'.

David Lynch is een van Amerika's grootste regisseurs van de afgelopen veertig jaar, die naam en faam maakte met films als Eraserhead, The Elephant Man Blue Velvet, Lost Highway Mulholland Dr., Inland Empire en de serie Twin Peaks, waar volgend jaar een vervolg op komt.

Het oeuvre van David Lynch wordt gekenmerkt door een droomachtig surrealisme, absurde humor en een fascinatie met de duistere zelfkant van de Amerikaanse samenleving, zowel in Hollywood als in kleinburgerlijke dorpjes waar het leven zogenaamd nog beschaafder zou zijn dan in de grote stad. Naast films maakt Lynch onder andere ook muziek en schilderijen.

Waar komen die bijzondere beelden, de nachtmerries en fascinaties van David Lynch vandaan? Met andere woorden, wat maakt David Lynch tot David Lynch? Dat is de vraag die regisseur Jon Nguyen met de documentaire David Lynch: The Art of Life probeert te beantwoorden. Hij duikt onder andere in de jeugd van Lynch en laat de man zelf aan het woord over zijn filosofieën en wereldbeeld. Inclusief veel beelden van de schilderijen en tekeningen van David Lynch. De film ging in première tijdens de net afgelopen editie van het filmfestival van Venetië, en hieronder kun je de eerste trailer van de documentaire bekijken:



NieuwsFilm

meest populair