Algemeen

Uitgelicht: Nieuwe indeling frontpage

En wat hebben we nog meer vernieuwd?

door Jim Pedd om 13:55 in Algemeen
De afgelopen dagen hebben we vooral de voorpagina van FT iets gewijzigd. Wat die wijzigingen precies zijn, vertellen we in dit artikel.

Eerdere berichten over het nieuwe FT

» Over het nieuwe FT-cijfer
» Over inloggen op de nieuwe site
» Over de actieknop & stemmen
Laatste nieuws

Een belangrijk punt was de plek van het nieuws: de laatste berichten stonden niet bovenaan, maar juist de meest populaire. Dat hebben we nu omgedraaid, omdat de meest populaire berichten gedurende langere tijd dezelfde berichten laten zien, wat voor onze vaste bezoekers natuurlijk minder relevant en actueel is. Met deze wijziging valt ook het verschil in hoe de site voor ingelogde en niet-ingelogde gebruikers weergegeven wordt weg.

Meest populaire recensies

Wat de recensies betreft hebben we de meest populaire weggelaten. De nieuwste recensies verdienen de meeste aandacht en om die reden staan die weer op een prominente plek. We willen daaraan toevoegen dat binnenkort de nieuwe recensies ook weer bij het laatste nieuws verschijnen. De prominente plek op de voorpagina blijft dan wel gewoon bestaan.

Buzz-nieuws

De afgelopen tijd waren er behoorlijk wat opmerkingen over de prominente plek van het buzz-nieuws. De gossip berichten gingen volgens sommigen teveel op in het reguliere nieuws. Binnenkort zullen we om die reden een onderscheidende tag voor de titels van buzz-berichten plaatsen. Wel blijven ze gewoon tussen het laatste nieuws verschijnen.

Bioscoopfilms & toplijsten

Tot slot hebben we van nog een paar dingen de volgorde veranderd op de voorpagina. Nu zie je eerst de nieuwe bioscoopfilms, gevolgd door de films die nu in de bioscoop draaien en daarna pas de laatst toegevoegde films aan de toplijsten.

Ervaringen tot nu toe

Nu FT pakweg een maand in het nieuwe design te bezoeken is, willen we jullie vragen naar de ervaringen hiermee. Wat zijn voor jullie nog features die veranderd of gefinetuned moeten worden?

29 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Cnet

Avatar

Op de mobile website vind ik de reclame banner van Tele2 die ik te zien krijg enorm irritant. Die trekt de hele vormgeving uit z'n verband waardoor ik de teksten niet goed meer kan lezen

Muufley

Avatar

In de comments, de mogelijkheid om iemand te quoten en ook afbeeldingen in de comments plaatsen zou tof zijn.

Jim

Avatar

@Cnet: gaan we naar kijken, thanks.
@Muufley: die functies komen eraan.

esteban

Avatar

Top. De énige punten waarvan ik persoonlijk meteen vond dat ze niet goed zaten, zijn bij deze recht gezet. Thumbs up.

Shifty777

Avatar

Ik heb nog problemen om via de zoekfunctie simpelweg een film te vinden om op te stemmen. Normaliter kreeg je gewoon de titel met jaartal waarmee je op de pagina van de desbetreffende film uitkwam. Nu zijn enkel de losse artikelen over deze film te vinden. Allicht doe ik iets fout.

horizon

Avatar

Wordt al beter... Smiley face

1) De zoekfunctie is behelpen:
https://www.filmtotaal.nl/zoeken/?q=the+force+awakens
toont eerst advertenties en dan moet je soms zoeken naar de recensie om zelf je recensie etc toe te voegen.

2) Spoiler tags forum!

3) mobiele variant: op desktop staat bij artikel hoeveel comments er zijn. op mobiel niet. Dus dan zie je niet direct of er een nieuwe reactie is. Tuurlijk op te lossen door op mobiel desktop variant op te vragen (firefox).

4) Op "meer reacties" klikken. Irriteert nog steeds. Laat direct alle reacties zien.

5) Vervelend dat reacties niet onderaan pagina staan maar middenin.

Smiley face

mooffie

Avatar

@horizon
Over punt 3.
Denk niet dat dit op te lossen is door op je mobiel de desktopvariant op te vragen, aangezien FT nu een responsive site is die schaalt afhankelijk van de grootte cq resolutie van je scherm.

horizon

Avatar

@mooffie,

Met Firefox op Android lukt het wel hoor. Dan krijg je alles mooi 1:1 zoals de desktop het toont.

Responsive wordt dan overruled door Firefox.

Master Of Films

Avatar

Is het mogelijk dat recensies van cinema releases ook tussen het huidige nieuws/alle artikelen kunnen staan. Want ik zie wel Blu-ray reviews voorbijkomen.

Jim

Avatar

@Allen: bedankt voor de reacties, we gaan ermee aan de slag!

ridjieddo

Avatar

Als ik op "wijzig" (mijn reactie) klik dan kom ik op de homepage terecht...

Frietgezicht

Avatar

- Om meer bezoekers te krijgen op Serietotaal weer de koppen van het laatste nieuws daar hier plaatsen. Is maar een tip....

Ik ging er zelf vaak kijken door FT en vergeet nu serieus dat die site bestaat af en toe.- Bij welke films en bij welke topics er het laatst gereageerd is mis ik ook wel. Als er bijv iemand bij de film Civil War reageert zie je dat en gaan mensen er sneller kijkje nemen en eventueel reageren en een (film)discussie aan.

Nu gebeurd dat niet meer. Je kunt moeilijk elke film afgaan om te kijken of er iemand ergens recent wat geschreven heeft. Laat staan als het een oude film betreft waar iemand wat vraagt of zegt maar niemand meer die er komt.Voor de rest lekker bezig. Was ff wennen maar uiteindelijk was het een goede keuze(ook omdat Yolo blijkbaar sindsdien verdwenen is)

Decepticon

Avatar

"Toon meer reacties" vind ik ook iet wat irritant, maar wat helemaal irritant is, is dat de site na wijziging van je reactie, zelf de ruimte tussen alinea's groter maakt, waardoor dat heel veel ruimt inneemt.

Ik vind het irritant dat de plaats om je reactie te geven, boven aan de commentsectie staat ipv onderaan, zoals het eerder was, dat werkte toch makkelijker.
Het is wel mooier en makkelijker dat dit nu gewoon direct te doen is, maar voor de nieuwe leden is er geen info hoe je links en youtube filmpjes en plaatjes moet plaatsen.

Ik mis ook zoals velen de mogelijkheid om iemand te quoten, om op die persoon te reageren. Ik snap daadwerkelijk niet waarom die mogelijkheid niet direct is opgenomen, of beter gezegd, is gebleven.

@horizon:
Op je mobiel moet je dan in de zwarte zoekbalk op overzicht klikken, dan krijg je wel het aantal reacties te zien.

Die Tele 2 trekt idd de boel uit verband, waardoor de tekst rechts van het scherm niet te lezen valt, tenzij je je smartphone op de zijkant houdt, dan is dat niet meer het geval.
Heeft iemand een goedwerkende gratis adblock op zijn smartphone?

Jim

Avatar

@Decepticon: we gaan nog iets met de reacties doen. Wat die adblockers betreft: je weet dat er geen FT bestaat zonder advertenties hè?

Master Of Films

Avatar

Het is wel mooier en makkelijker dat dit nu gewoon direct te doen is, maar voor de nieuwe leden is er geen info hoe je links en youtube filmpjes en plaatjes moet plaatsen.

Ik weet wel hoe ik hier moet gaan quoten, maar Youtube fimpjes plaatsen is een ?. Hoe kan je dat embedden in een reactie.

Decepticon

Avatar

@Master Of Films

Door dit in te tikken:

[ youtube= code ]

Dus youtube plus het = teken, plus de code in de adresbalk die achter dit = teken staat vermeld.

Decepticon

Avatar

Wat ook irritant is, is dat de site niet automatisch ververst, als je van een nieuwsartikel weer terug wil gaan naar de hoofdpagina. Je moet altijd weer op de homepagina op nieuws of algemeen klikken, of in d zware balk weer naar nieuws of overzicht.

Scheerzeep

Avatar

Heel eerlijk, ik moet nog steeds een beetje wennen. Maar het is wel een fijne site geworden!

- Is het geen idee om Serietotaal te koppelen aan Filmtotaal? Bijvoorbeeld laatste filmnieuws als kop en dan ook eentje voor serienieuws.

- Komen er nog smiley's? Smiley face

Alexwithmike

Avatar

Het mag ook gezegd worden dat jullie echt een super coole (nieuwe) website hebben, die ik graag meerdere keren per dag bezoek. Doe zo verder ;)

Scheerzeep

Avatar

Nieuwe site! Toppie!

Master Of Films

Avatar

@Master Of Films

Door dit in te tikken:

[ youtube= code ]

Dus youtube plus het = teken, plus de code in de adresbalk die achter dit = teken staat vermeld.
Dank voor de uitleg Decepticon. Even stiekûm uitproberen. ;)


Het is wel een aparte manier. Zal wel aan de software van de site liggen. Sommige forums hebben zo'n Youtube knopje waarin je link kan neerzetten.

Decepticon

Avatar

Graag gedaan Master Of Films, thumbs up! Dat onthoud je als lang FT member natuurlijk he. :D We kunnen nu helemaal geen smiley's meer gebruiken.
Maar hoe maak jij die qoute van mij nu eigenlijk op? Want ik ben het al vaker tegengekomen.

draganta

Avatar

Ik kan het cijfer die andere gebruikers aan films geven niet zien, enkel bij mezelf.

Ed Crane

Avatar

Ik weet niet of't aan m'n telefoon ligt, aangezien de site zelf lijkt te schalen of zo, maar nu blijf ik scrollen en scrollen aangezien alles onder elkaar staat en alles vrij groot is: nu passen er nog maar drie koppen van artikelen of zo per keer op m'n scherm.

Belangrijkste minpunt is dat de lijst van artikelen op de site verder zo kort is, 12 onder elkaar (dat was bij de vorige site veel meer). Dat betekent dat een artikel soms al een dag later al weer weg is uit de lijst, vaak na twee. Ja je kunt wel gaan klikken en actief op zoek gaan, maar zo raak je wel't overzicht kwijt en moet je meer doen, moet je je alle lopende discussies herinneren etc. Ook alleen bij de voorpagina zie je de hoeveelheid reacties, daar niet meer, zodat je geen overzicht meer hebt over waar gereageerd is. Het gebruikersgemak is beduidend minder geworden imo, dat kan een stuk optimaler.

Graag zou ik dus een stuk meer artikelen onder elkaar zien, de lijst dus een stuk langer, en dat ook daarna aangegeven blijft hoeveel reacties er zijn. Ik begrijp de reden voor een kleiner aantal film-nieuwsartikelen op de voorpagina, omdat daarónder weer andere dingen moeten staan, maar toch. Daarom dus ook graag de mogelijkheid tot (een link naar) een desktopversie, waarbij er meer in beeld past, de schaal kleiner is zeg meer (meer zoals de oude site)

My €0,02

Master Of Films

Avatar

Maar hoe maak jij die qoute van mij nu eigenlijk op? Want ik ben het al vaker tegengekomen.
Om te quoten moet je een bbcode gebruiken.

Je begint met [ quote ] zonder spaties
dan kan je tekst kopieëren, eindig je quote met het volgende
[ \quote ] zonder spaties.

Zie link ->
BB Code List voor een hele lijst en voorbeelden. En je zoals je kan zien staat [ youtube= code ] er niet in.

Ed Crane

Avatar

Jawel, maar da's veel te omslachtig man. Smiley face Vroeguh klikte je gewoon op'n linkje en je kreeg automatisch een reactieveld met de quote daarin.

Master Of Films

Avatar

Ik heb nog een voorstel.

Meer aandacht voor YouTube filmpjes van kleine YouTube movie channels. Hier wordt imo teveel aandacht besteed aan ScreenJunkies honest trailer & CinemaSins video's. Naar wat begrepen heb vinden de meeste hier op Filmtotaal deze video's sowieso niet leuk. Maar afgezien van smaak, zijn het grote channels met meer 6 miljoen subs. Neem iemand zoals Oliver Harper, die veel betere content levert mbt films.Voor nog meer van dat soort movie channels (de betere soort) kan je de link van Reddit gebruiken. De Reddit link was een tip van Muufley.

Patrick

Avatar

Dank voor alle goede suggesties! We zullen deze de komende periode verwerken. Inmiddels hebben de artikelen labels gekregen dus iedereen die nu nog vrolijk naar Celebrity nieuws doorklikt doet dat gewoon omdat ie dat graag wil ;)

MovieMazzter

Avatar

@Jim Pedd ligt het aan mij maar het lijkt alsof ik de FT scores van individuele FT grebuikers niet meer kan zien. Ik dubbelclick op de FT score maar er gebeurt verder niks. Ook lijkt het alsof of de scores ik ik via de rode actieknop geef niet verwerkt worden in de FT rating. Doe ik wat verkeerd ??

NieuwsFilm