Eva Green stalkt Emanuelle Seigner

Eva Green stalkt Emanuelle Seigner

In de nieuwe thriller van Roman Polanski.

Eva Green en Emmanuelle Seigner zijn gecast in Roman Polanski's nieuwste psychologische thriller D'apres une histoire vraie (Frans voor gebaseerd op een echt verhaal), een Franse film die de Poolse regisseur samen met Olivier Assayas aan het schrijven is. Seigner speelde ook de hoofdrol in Polanski's vorige film, La Vénus à la fourrure. De actrice en de regisseur zijn met elkaar getrouwd.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Delphine de Vigan, dat vorig jaar gepubliceerd werd en al meerdere prijzen won in Frankrijk. Het verhaal gaat over een schrijfster die na de uitgave van haar nieuwste boek persoonlijke problemen krijgt, die veroorzaakt worden doordat er een bewonderaarster in haar leven verschijnt en haar wil aan de schrijfster begint op te leggen. Emmanuelle Seigner zal de auteur spelen, Eva Green de gevaarlijke fan.

Voor Assayas, zelf ook regisseur van onder andere Personal Shopper (waarvoor hij de prijs voor de beste regisseur op Cannes won) , Clouds of Sils Maria (waarvoor Kristen Stewart de César voor beste actrice won) en meesterwerk L'eau froide, is het de eerste keer dat hij voor een andere regisseur een script schrijft sinds hij in 1986 Le lieu du crime schreef voor André Téchiné. Ook hij heeft een vrouw in de filmwereld: regisseur Mia Hansen-Løve, wiens L'avenir nu in de Nederlandse bios draait.

NieuwsFilm

meest populair