Algemeen

Meer duidelijkheid over 'Dark Tower'-serie

Het wordt een prequel, met kleine rol voor onder meer Idris Elba.

door Jim Pedd om 13:50 in Algemeen
Toen regisseur Ron Howard nog werkte aan de verfilming van Stephen Kings Dark Tower-boeken, was er een duidelijk plan om de boel snel te verfilmen. Er zouden een filmreeks en een televisieserie komen, die samen hetzelfde verhaal vertelden. Maar toen vertrok Howard als regisseur uit de productie en nam Nikolaj Arcel die positie in. Lange tijd hoorden we niks meer over die serie, tot eerder deze maand. Toen was er nog een gerucht, nu hebben we eindelijk echte details.

De serie zal gebaseerd worden op het vierde boek in de reeks, Tovenaarsglas en wordt daarmee een prequel. In de serie spelen Idris Elba en Tom Taylor de rollen van Roland Deschain en Jake Chambers. Aangezien het verhaal draait om de oorsprong van Roland, wordt een jonge acteur gezocht voor die rol, en vormt de aanwezigheid van Elba en Taylor een manier om het verhaal in te leiden.

"In de film lijdt Roland een enorm verlies. Het meest concrete, persoonlijke en existentiële verdriet dat een personage kan meemaken. Als de film zijn laatste poging om weer te kunnen hopen laat zien, draait de tv-serie om het verlies daarvan" aldus producent Akiva Goldsman. Het wordt dus een hartverscheurend verhaal, dat laat zien waarom Roland de starre man wordt die hij is als we hem ontmoeten.

Op dit moment is het de bedoeling om in elk geval een eerste seizoen te maken met tien tot dertien afleveringen. Die zou in de loop van 2018 te zien moeten zijn. Ondertussen kunnen we ons vermaken met onderstaande kaart van de Barony of Mejis, waar de serie zich afspeelt (en die je hieronder ziet). Verder gaat natuurlijk in februari de eerste film in première en hangt alles af van het succes daarvan.3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

DjZiggy

Avatar

Na al dit nieuws heb ik er geen goede hoop op.
Ok boek 4 is idd een prequel. Maar zou je daarna ook meteen 8 moeten verfilmen.

Spider-fan

Avatar

Eerst maar de trailer afwachten, de eerste foto's vond ik er wel goed uitzien.Ik neem aan dat men voor de jonge Roland ook een zwarte acteur neemt? Of zouden ze voor een blanke gaan, zoals in de boeken/strips?Een tv-serie zou wel goed zijn om het meer bekendheid te geven, voor wie geen King leest, want die zal het allemaal weinig zeggen. Maar dan zou je eigenlijk de tv-serie al moeten uitzenden voor de film komt.

Duck-Twacy

Avatar

Wat een slechte keuze. Anson (Bohannon) Mount was de perfecte Roland geweest.

NieuwsFilm

meest populair