Meer 'Twilight' op komst?

Meer 'Twilight' op komst?

En aan wat voor andere franchises werkt Lionsgate?

Vier jaar geleden kwam The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 uit in de bioscoop, om uiteindelijk 829,7 miljoen dollar op te halen aan de wereldwijde box office. Ook The Hunger Games is ondertussen afgerond en sindsdien zit filmstudio Lionsgate zonder grote nieuwe franchise. Tegenover ScreenDaily ging covoorzitter van de studio, Patrick Wachsbacher, in op de toekomst.

Als het aan Lionsgate ligt, komt er nog een film in de Twilight-franchise. Dit vertelde covoorzitter Patrick Wachsbacher. "Het is een mogelijkheid. Geen zekerheid, maar het is wel een mogelijkheid. Het gaat om wat Stephenie [Meyer] wil. Als zij een verhaal over die personages wil vertellen, staan wij voor haar klaar."

Dat lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn. Meyer bracht vorig jaar een nieuw boek uit in de reeks, waarin het geslacht van de hoofdpersonen omgedraaid werd, Life and Death: Twilight Reimagined. Het zou zomaar kunnen dat ze ondertussen kijkt naar de mogelijkheden van bijvoorbeeld een spin-off.

Een gematigd succesvolle poging tot het lanceren van een franchise betrof de Divergent-reeks. Na drie films werd echter besloten om de boel af te ronden met een TV-film en een tv-serie. "Ja, dat is het plan. We hebben deze franchise naar de televisiedivisie overgezet."

Daarnaast werkt men nu aan een nieuwe franchise met de boeken The Kingkiller Chroniclevan Peter Rothfuss en Chaos Walking van Patrick Ness. "The Kingkiller Chronicle is absoluut een franchise. Het zijn drie boeken en een fantastische wereld. Het heeft alle potentieel een erg grote franchise te worden en verschilt niet zoveel van de wereld van The Lord of the Rings."

Scenarist Lindsey Beer werkt op dit moment aan het script van de eerste Kingkiller-film. Verder maakt Doug Liman de film Chaos Walking met een hoofdrol voor Daisy Ridley.



NieuwsFilm

meest populair