Gameverfilming op komst voor 'Firewatch'

Gameverfilming op komst voor 'Firewatch'

De makers van het spel zijn ook bij de productie betrokken.

Productiebedrijf Good Universe (Last Vegas, Don't Breathe) gaat het spel Firewatch, dat februari dit jaar uitkwam, verfilmen. Het first-person mysterie/avontuur is gemaakt door gameontwikkelaar Campo Santo en uitgebracht door Panic. In het spel speelt brandwachter Henry de hoofdrol, ingesproken door Mad Men-acteur Rich Sommer.

Het is 1989, een jaar na de grote bosbranden in Yellowstone National Park. Henry heeft zijn rommelige leven de rug toegekeerd om als brandwachter aan de slag te gaan in de wildernis van Wyoming. Zijn station staat hoog boven op een berg, vanwaar hij rook kan gadeslaan en het bosgebied kan beschermen. Een hete, droge zomerperiode zorgt er daarentegen voor dat iedereen rusteloos is.

De enige persoon waar Henry contact mee heeft is Delilah, zijn leidinggevende. Ze doen dat via de radio. Iets zorgt ervoor dat Henry zijn uitkijktoren verlaat en het bos intrekt. Daar stuit hij op aanwijzingen die te maken hebben met een mysterieuze gebeurtenis. Ook wordt Henry door een schimmige figuur van veraf in de gaten gehouden.

Firewatch doet het prima op de markt en heeft bijna 1 miljoen kopieën verkocht. Het is niet bekend wanneer men de eerste stappen zet met de verfilming. Bekijk hieronder bewegende beelden van het spel.



NieuwsFilm

meest populair