Kevin Feige legt Marvels schurkenprobleem uit

Kevin Feige legt Marvels schurkenprobleem uit

Waarom lijken ze vaak zo ongeïnspireerd?

Er is een klein probleem waar Marvel-films mee te maken hebben: de kwaliteit van hun slechterik. Vaak is de schurk iemand met dezelfde krachten als de goeierik en dat kan prima uitpakken (denk aan Loki in de Thor-films), maar meestal zijn de slechteriken te kort te zien daarvoor. Marvel is zich daar meer dan bewust van en werkt aan plannen om in de toekomst gevarieerdere schurken te hebben.

"We gaan daar iets mee doen. Maar je wil personages hebben die in dezelfde wereld wonen, als je die aan de kijker introduceert. Je wil dat zoveel mogelijk verkennen," vertelde Kevin Feige hierover. Een duidelijk voorbeeld is Doctor Strange, waarin Benedict Cumberbatch het op moet nemen tegen een gelijke in Mads Mikkelsens Kaecilius.

"Als je het publiek wil leren over tovenaars en die realiteit en je het meteen gaat ben over een verleden en je hun geschiedenis wil laten zien, is het veel handiger om je schurk te verbinden aan die grondvesten van parallelle dimensies en tovenarij, dan bijvoorbeeld een kwaadaardig wezen te laten ontstaan door een meteoriet die inslaat aan de andere kant van de wereld. Vanuit die redenering hebben we schurken tot nu toe ontwikkeld."

Het is verder het idee om in de toekomst wat dynamischere samenwerkingen te hebben. "Meer personages komen elkaar tegen in andere films en moeten het daarom opnemen tegen dingen die ze niet kennen en waar ze geen direct antwoord op hebben."



NieuwsFilm

meest populair