'Dredd'-vervolg zou draaien om Judge Death

'Dredd'-vervolg zou draaien om Judge Death

En had al een script van Alex Garland.

Toen in 2012 Dredd uitkwam met een hoofdrol voor acteur Karl Urban was de film bij fans van de comics wel een succes, maar niet zozeer bij het grotere publiek. Het is daarom ook weinig verrassend dat 20th Century Fox tot nu toe geen vervolg besteld heeft en dat het volgens Urban ook niet meer mogelijk is.

Co-bedenker van Judge Dredd John Wagner vertelde dit weekend echter iets anders. Hij gelooft dat er een vervolg gaat komen en stelt dat er zelfs een script ligt van de hand van Alex Garland. Dat zou draaien om Judge Death. Hij is een rechter uit een parallel universum en een ondode handhaver van de wet, en verantwoordelijk voor de dood van zestig miljoen inwoners van Mega City One.

"Ik weet niet wanneer, of wie, maar [de film] zal gemaakt worden. Het zou ook goed kunnen werken als een televisieserie, maar het hangt er vooral vanaf welke invalshoek gekozen wordt. Het kan net zo goed werken als een film. En ik bedoel maar, wie wil Judge Death nou niet zien?" aldus Wagner.

Gezien de geringe box office verdiensten van de film uit 2012, die nog geen veertig miljoen dollar ophaalde wereldwijd, achten we de kans op een vervolg klein.



NieuwsFilm

meest populair