Klassiekers op het grootste kleine scherm van Londen

Klassiekers op het grootste kleine scherm van Londen

Onder meer 'Some Like it Hot' en 'It Happened One Night' staan op het programma.

Het BFI in Londen vertoont met regelmaat klassiekers, maar een andere bijzondere kleine bioscoop in Soho heeft ook een omvangrijk klassiek programma. De privébioscoop van het Londense Courthouse Hotel is het kleinste grote scherm van de stad en kaartjes voor voorstellingen kunnen gekocht worden door zowel gasten als mensen van buitenaf.

Elke zaterdag vertonen ze hier een cultklassieker in hun zaal met zo'n 100 stoelen. Zo staat voor 29 oktober The Go Between op het programma. Hierin blikt Leo Colston terug op een zomer in zijn jeugd die zijn leven veranderde. Hij beleefde een eigenaardige zomer op een groot landgoed, waar hij het gedrag van de aanwezige volwassenen observeerde. Daar was Marion verloofd, maar in het geheim verliefd op Ted. Beiden wisselen boodschappen uit via Leo.

Op 12 november wordt Some Like it Hot vertoond met Marilyn Monroe, Tony Curtis en Jack Lemmon in de hoofdrollen. Hierin zijn muzikanten Joe en Jerry onbedoeld getuige van een afrekening door de maffia. Ze moeten vluchten voor hun leven. Ze besluiten, verkleed als vrouw, mee te reizen met een damesband die op weg is naar Florida. Uiteraard gaat dit gepaard met allerlei hilarische situaties, met name als een van hen een oogje krijgt op mede- muzikante Sugar.

Andere films op het november- programma, zijn Taxi Driver en The Apartment. In december staan er verschillende kerstfilms op de planning waaronder It's a Wonderful Life en Miracle on 34th Street. De eerste films die in januari zullen draaien, zijn ook bekend gemaakt met onder meer een vertoning van Casablanca. Kijk op de website van de Courthouse Hotel Cinema voor het volledige programma.



NieuwsFilm

meest populair