Universal Pictures maakt 'Gears of War'-film

Universal Pictures maakt 'Gears of War'-film

Rod Fergusson vertelt over het project.

Universal Pictures ontwikkelt een film rond de spellenreeks Gears of War. Er zijn al jaren geruchten over een mogelijke film rond de franchise en nu komt die er dus eindelijk. Volgens Variety hebben ervaren producenten Scott Stuber (Ted) en Dylan Clark (Rise of the Planet of the Apes) voorlopig de leiding over het project. Daarbij werken ze samen met Rod Fergusson, studiohoofd van ontwikkelaar The Coalition.

"Als manier om de franchise te ondersteunen, was het maken van een film de logische volgende stap," begon Fergusson. "We hebben in het verleden comics en boeken gemaakt en de kans om met Universal te werken aan een film is dan ook perfect."

Het is nog onduidelijk of de film zich direct baseert op de games, waarin soldaat Marcus Fenix en zijn strijd tegen de Locust centraal staat, of dat er een geheel nieuw verhaal verteld wordt. "Ik denk dat je films films moet laten zijn. Het zijn twee verschillende media, en in sommige gevallen elk met een compleet verschillende publiek. Ik denk dat veel gameverfilmingen in het verleden mislukt zijn omdat ze voor de gamers gemaakt werden. Als je een geweldig achtergrondverhaal hebt liggen, waar je interessante verhalen mee kan vertellen, moet je niet alleen achter de gamers aan zitten, want dan wordt het geen succes."

Er is nog geen releasedatum voor de film gepland. Voorlopig kunnen fans van de franchise zich echter vermaken met Gears of War 4, dat vanaf 11 oktober in de winkel ligt en verkrijgbaar is voor de Xbox One.



NieuwsFilm

meest populair