'Holy Bakery': film over terroristische aanslag in één shot

'Holy Bakery': film over terroristische aanslag in één shot

De door Daesh geclaimde aanslag in Bangladesh afgelopen juli wordt nu al een film, die in één shot zal worden opgenomen.

De Bangladese filmmaker, scriptschrijver en producent Mostofa Sarwar Farooki zit momenteel in de jury voor de korte film-competitie op het festival van Busan (Zuid-Korea) en kondigde vanuit daar zijn plannen voor zijn nieuwste film Holy Bakery aan.

Holy Bakery zal gebaseerd worden op een incident uit juli 2016 in Bangladesh, waarbij met vuurwapens gewapende mannen in de Holey Artisan Bakery (in hoofdstad Dhaka) twaalf uur lang de gasten en staf vasthielden en uiteindelijk twintig van de gasten en twee medewerkers vermoorden. Het grootste deel van de gasten kwam niet uit Bangladesh. Twee politiemannen en vijf van de gijzelaars kwamen daarna om tijdens een vuurgevecht. Daesh claimde verantwoordelijkheid voor de aanslag, maar de overheid van Bangladesh wuifde dat weg en wees naar de lokale organisatie Jamaat-ul-Mujahideen.

Holy Bakery zal uit één shot bestaan. Volgens Farooki zal dat een intieme en intense film opleveren. Farooki is ervan overtuigd dat hij in dat ene shot de complexiteit van Zuid Aziatische politiek, de opkomst van haatcultuur, intolerantie, militantisme en het conflict tussen modern Bangladesh en een conservatieve minderheid kan verkennen.

De cast zal begin 2017 worden samengesteld en in maart moet Farooki beginnen met filmen. Farooki is momenteel bezig met de post-productie van No Bed of Roses met de Indiase filmster Irrfan Khan, die wij in het westen onder andere zullen kennen van Life of Pi, The Lunchbox en Jurassic World.



NieuwsFilm

meest populair