Matt Reeves over toekomst 'Planet of the Apes'-franchise

Matt Reeves over toekomst 'Planet of the Apes'-franchise

Er zijn nog genoeg verhalen te vertellen.

In Rise en Dawn of the Planet of the Apes kregen we te zien hoe Caesar (Andy Serkis) veranderde van een aap die door mensen opgevoed werd, tot een gehard leider van een groep apen in een wereld die in chaos verkeert. In War zien we hoe Caesar terecht komt in een oorlog die hij nooit wilde en zijn duistere kanten omarmt. Maar wat volgt daarna?

Regisseur Matt Reeves en producent Dylan Clarke hebben daar duidelijke ideeën voor. "Omdat we weten dat Planet of the Apes het einde is, draait het niet meer om wat er gaat gebeuren, maar om hoe dat gegaan is. En verhalen die draaien om het hoe, draaien altijd om karakter en psychologie," aldus Reeves. "Voor ons geeft het kennen van het einde van het verhaal, ons een kans om te laten zien hoe Caesar begon in Rise en in die nieuwe wereld eindigt. Het gaat er dus niet om dat we daar terecht komen, maar hoe. We zien het als een groot Russisch boek of iets dergelijks, om het volgen van Caesar op een epische reis."

"En je kent het einde, maar wat je weet is dat de wereld nog niet die wereld is. Dus hoe is hij veranderd? Caesars apen zijn niet zoals de apen in Planet of the Apes, toch? Ze zijn erg bruut jegens mensen. Dat is niet hoe ze nu zijn, dus wat is er tussendoor gebeurd? En je weet dat Caesar erg integer is, dat hij een gevoel heeft van wat goed en fout is. Maar je ziet hoe dat uitgedaagd wordt en hoe hij uiteindelijk een van zijn eigen apen moet doden. Dat geeft ons een kans de menselijke natuurlijk te verkennen."

Er is volgens Reeves dus ook "absoluut" materiaal voor toekomstige films. Mocht War for het Planet of the Apes volgend jaar in de zomer een succes blijven, dan kan het dus goed dat we een vervolg krijgen dat nog meer oorlog en gruweldaden laat zien die over en weer gepleegd worden tussen mens en aap. Vanaf 13 juli 2017 in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair