Algemeen

'Power Rangers' is 'Chronicle 2.0'

Aldus Max Landis.

door Bram de Groot om 19:10 in Algemeen
Met zijn script voor Josh Tranks Chronicle (2012) wist schrijver Max Landis naam te maken in Hollywood. Toen je afgelopen weekend de trailer van Power Rangers zag, zal je het waarschijnlijk zelf ook hebben gedacht: "dit heeft wel wat weg van... Chronicle!" En dat is wat Landis ook vindt.

Overigens allemaal niet zo heel raar, aangezien Landis een vroege versie van het script van de nieuwe Power Rangers-film schreef. Op Twitter liet Landis weten verrast te zijn dat de film nog zo op Chronicle lijkt: "Het lijkt erop dat ze de schrijver van Chronicle hebben ingehuurd en hij een Power Rangers film schreef, om hem te ontslaan en Chronicle te maken."

"Ik schreef een gekke, sullige retro tiener-actieavonturenfilm. Ze hebben me ontslagen en ongeveer vijf schrijvers verder lijkt het erop dat ze Chronicle hebben gemaakt," aldus Landis in een tweede Tweet.

De gekleurde vijf worden gespeeld door RJ Cyler (Billy Cranston / The Blue Ranger), Naomi Scott (Kimberly Hart / The Pink Ranger), Ludi Lin (Zack Taylor / The Black Ranger), Becky G. (Trini Kwan / The Yellow Ranger) en Dacre Montgomery als Jason Lee Scott a.k.a. The Red Ranger. Ze nemen het op tegen de krachtige slechterik Rita Repulsa, gespeeld door Elizabeth Banks. De jonge helden staan er niet helemaal alleen voor. Hun mentor is Bryan Cranstons Zordon. Vanaf 23 maart 2017 in de Nederlandse bioscoopzalen.14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Niet alleen Chronicle. Ik merk ook invloeden van The Breakfast Club, Michael Bay/I Am Number Four & Twilight.

En vijf schrijvers, waaronder de schrijver van Gods of Egypt & Dracula Untold, oei.

ridjieddo

Avatar

Krijgen we nu ook telkens een artikel over een tweet van een van de andere vijf schrijvers? Wel zo eerlijk Filmtotaal...

Frietgezicht

Avatar

Die Landis had een lucky break met zijn Chronicle verhaaltje die al zat steelt van andere films om daardoor in de picture te staan en schijt irritant te kunnen zijn want het is echt een vervelend ventje.

Ed Crane

Avatar

Of Fatastic Four 2.0?

dakai-world

Avatar

De beste regisseur van Chronicle was ook verantwoordelijk voor het debacle FF4... Dankzij die reboot kreeg ik spontaan respect voor de originele FF4-films, dus wie erachter zit - tenzij het een Clint Eastwood of een Nolan is - zegt tegenwoordig niet veel. Eerst zien dan geloven. Het blijft wel een gouwe ouwe uit mijn jeugd, als de eerste reacties te pruimen zijn wil ik hem een kans geven.

horizon

Avatar

Pure jaloezie. Of jaloezieën.

Ed Crane

Avatar

Mja, hij zou toch best een punt kunnen hebben, toch?

bramme

Avatar

Max Landis is een lul, spuit iedere maand wel zo'n verhaal de wereld in. "Ik had een script voor die of die film en het was echt te awesome voor woorden en dan ontsloegen ze me en kwamen af met zo'n bagger"-yadayadayada

En zijn Chronicle was, hoewel best te pruimen, een low-budget rip-off van Akira

Ed Crane

Avatar

Maar het klopt toch gewoon dat hij een eerste Power Rangers script heeft geschreven?

ridjieddo

Avatar

Niemand spreekt je tegen Ed. Ze hebben het over de persoon Max Landis, dat ie een lul is. Mag toch? Dat jij weer je gelijk moet hebben over iets totaal anders dat is toch jou probleem?

Master Of Films

Avatar

Max Landis, wat een kop heb die gozer zeg.
En waarom worden mijn tweets hier niet op gepakt?

Of Fatastic Four 2.0?

Ook wel bekend als Fanfourstic 2.1

Ed Crane

Avatar

Ridj "Niemand spreekt je tegen Ed. Ze hebben het over de persoon Max Landis, dat ie een lul is. Mag toch? Dat jij weer je gelijk moet hebben over iets totaal anders dat is toch jou probleem?"


Niet alleen over dat 'ie een lul is, specifiek over dat z'n opmerking over het script yadayada is. Dat trek ik in twijfel. Dat mag toch ook?

Klinkt eerder alsof jij ergens een probleem mee heeft, Ridj.

bramme

Avatar

Die yadayadayada slaat op het feit dat ie zijn eigen versie altijd zo vele beter vindt dan het resultaat van de films, ik beweer niet dat hij liegt. Hij zal best wel scripts schrijven, maar hij moet niet zo butthurt zijn telkens een studio zijn werk afwijst. Het zal vast met een reden zijn, want de projecten waar ie wel de scripts voor heeft geschreven sinds Chronicle waren vooral bagger imo.

Ed Crane

Avatar

Het gaat hem er niet zozeer om dat hij ontslagen is/ anderen hem opvolgden, het gaat hem volgens mij eerder om het punt dat hij, de schrijver van Chronicle, is aangenomen voor een script van de Power Rangers, dat hij meer een fun film schreef (meer zoals men bekend is met de Power Rangers) maar dat hij toen ontslagen werd en ánderen werden aangenomen om er meer een Chronicle-achtige film van te maken, tenminste, de vergelijking in toon etc. werd veelvuldig gemaakt. Dat is noemenswaardig toch, logisch toch dat hij als Chronicle-schrijver dit aanstipt? De gang van zaken is op z'n minst ironisch. Hiérom is hij toch geen lul of zo?

NieuwsFilm

meest populair