Alles over 'Jack Reacher: Never Go Back'

Tom Cruise gaat wel terug.

Twintig boeken verschenen er al van de hand van schrijver Lee Child over Jack Reacher. Maar het duurde tot 2012 voordat er een eerste film over het personage verscheen. Daarin kroop Tom Cruise in de huid van de spion, en deze week mag de acteur het trucje nog eens dunnetjes overdoen. Op 20 oktober gaat vervolgfilm Jack Reacher: Never Go Back namelijk in première. Wil je weten welke films je nog meer niet mag missen deze maand? Bekijk dan onze maandtips.

Jack Reacher: Never Go BackBekijk de afbeelding

Regie: Edward Zwick | Cast: Tom Cruise (Jack Reacher), Cobie Smulders (Susan Turner), Robert Knepper (General Harcness), Aldis Hodge (Espin), Teri Wyble (Mrs. Prudhomme) e.a. | Scenario: Richard Wenk, Edward Zwick e.a. | Speelduur: 118 minuten | Genres: Actie, Avontuur, Misdaad | Kijkwijzer: 12

Jack Reacher (Cruise) vertrekt naar zijn vroegere militaire basis in Virginia, waar hij heeft afgesproken met Major Susan Turner (Smulders). De ontmoeting wordt echter uitgesteld wanneer blijkt dat Turner is gearresteerd. Er is wel een andere officier die Reacher beschuldigt van een misdaad waarvan hij zich niet kan herinneren dat hij hem ooit heeft begaan. Schijnbaar was hier ook een kind bij betrokken. Reacher gaat op zoek naar Turner zodat hij zijn naam kan zuiveren voordat het leger, de FBI, de politie en een zooitje criminelen hem weten te achterhalen.

Waarom Never Go Back?

Al vanaf het moment dat Jack Reacher in de bioscoop ging draaien, werkten de filmmakers aan een vervolg. Daarbij besloten ze zich te baseren op het meest recente boek in de reeks, Never Go Back. Die keuze kon volgens producent Don Granger gemaakt worden omdat "de Jack Reacher-boeken niet chronologisch zijn." Om die reden hoeft de lezer "niet bekend te zijn met veel van de continuïteit, om van het verhaal te kunnen genieten. Afgezien van Reacher en zijn tandenborstel, zijn er slechts enkele personages die ook in andere boeken terugkeren."

Vooral interessant vond Granger het feit dat "er een mooie dynamiek is tussen Reacher, Turner en Samantha. Alle drie zijn heel erg gesteld op hun eenzaamheid, en we wilden verkennen wat er gebeurt als dergelijke mensen gedwongen worden samen te werken."

Eerste reacties

Er zijn nog geen recensies geplaatst van Jack Reacher: Never Go Back. We kunnen dus nog niets zeggen over de eventuele ontvangst van de film. In Nederland vindt vandaag de persvoorstelling plaats.

Box office prestaties

Waar Jack Reacher in 2012 zestig miljoen dollar kostte om te maken, haalde de film wereldwijd zo'n 220 miljoen dollar op. Daar Tom Cruise nog altijd immens populair is, en er van de boeken van Lee Child meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht werden wereldwijd, gaan we er vanuit dat ook dit vervolg het prima zal doen. Geschat wordt dat de film in de Verenigde Staten net als het origineel uitkomt op een opbrengst van rond de 70 tot 80 miljoen dollar. Dan zou er wereldwijd nog eenzelfde bedrag verdiend moeten worden om het al tot een succes te maken.

Trivia

De tweede samenwerking tussen Tom Cruise en regisseur Edward Zwick, nadat ze in 2003 The Last Samurai uitbrachten. | De vierde film waarin Cruise een personage met de naam Jack speelt, na Legend (1985), Oblivion (2013) en Jack Reacher (2012). | De tweede vervolgfilm van Cruise buiten de Mission: Impossible-franchise.



NieuwsFilm

meest populair