Duistere 'Fast & Furious 8' en grappige 'Deadpool' hopen op filmprijzen

Duistere 'Fast & Furious 8' en grappige 'Deadpool' hopen op filmprijzen

Vin Diesel wil zelfs Oscars.

We gaan het filmprijzenseizoen weer in en dat betekent dat de nodige filmmakers hopen op erkenning in de vorm van een beeldje, met uiteraard een eventuele Oscar als een mogelijk hoogtepunt. Zowel Deadpool als Fast & Furious 8 zijn nu in de etalage gezet.

Eerst Deadpool, van regisseur Tim Miller en met Ryan Reynolds. Opnieuw is dit niet echt heel serieus. Deadpool wil namelijk geen Oscar, maar wel een onderscheiding voor 'Best Intergrated Campaign.' Oftewel een prijs voor de zeker geslaagde online en offline marketingcampagne waarin de titelheld zelf de belangrijkste rol speelde. Check hieronder een vermakelijke 5 minuten durende promo:

Video is offline gezet...


En dan het nog in de zomer van 2017 te verschijnen Fast & Furious 8. Tegenover Entertainment Online liet hoofdrolspeler Vin Diesel - in al zijn opportunisme en vermoedelijk ook met enig cynisme - weten dat hij Oscarkansen ziet (in 2018) voor Fast 8:

"Ik denk dat Gray deze film enigszins boos en verontwaardigd ging maken, zo van 'Oh, echt? Oké. Nu ga ik aan de slag met de grootste saga van de wereld en ik zal Oscarmateriaal laten zien.' Wacht maar tot je ziet wat hij doet."

Ook gaf Diesel aan dat regisseur F. Gary Gray, die afgelopen editie geen enkele Oscarnominatie kreeg voor zijn zeer goed ontvangen film Straight Outta Compton, ervoor zorgt dat het zevende vervolg "anders" en "duister" wordt. Fast 8 staat gepland voor 13 april.

NieuwsFilm

meest populair