Eerste reacties 'Doctor Strange' prijzen acteerwerk en actie

Eerste reacties 'Doctor Strange' prijzen acteerwerk en actie

Maar het is toch een beetje formulewerk.

De release van de nieuwste Marvel-film, Doctor Strange, staat om de hoek en dus komen langzaamaan recensies en reacties van de critici naar buiten die hem al mochten zien. Heel veel details zijn er niet in de reacties, maar ze schetsen wel een interessant beeld van de film van regisseur Scott Derrickson.

De meeste critici lijken het er wel over eens te zijn, dat Doctor Strange een prima film is die vooral Benedict Cumberbatchs titelheld goed introduceert. Dat doet de film op een manier die doet denken aan de eerste Iron Man-film uit 2008 en dat wordt geprezen. Volgens sommigen lijkt Cumberbatch zelf de toekomstige vervanger van Robert Downey Jr., want ook zijn personage is arrogant, doch charmant.

Tegelijk merken diverse critici op dat de film wel schuldig is aan dezelfde fouten als andere Marvel-films. Ook de actie wordt flink geprezen, waarbij opgemerkt wordt dat het knotsgek, maar tegelijk prachtig is en een beetje doet denken aan het werk van Escher. Kortom: het lijkt erop dat Marvel er weer in geslaagd is een prima introductie te maken van een nieuwe superheld. Die is vanaf 27 oktober in de bioscoop te zien. Hieronder een greep uit de reacties die op Twitter verschenen.










NieuwsFilm

meest populair