Gugu Mbatha-Raw gecast in Disney's fantasy sci-fi 'A Wrinkle in Time'

Gugu Mbatha-Raw gecast in Disney's fantasy sci-fi 'A Wrinkle in Time'

De Britse actrice gaat de moeder van de hoofdpersoon spelen in Ava Duvernay's nieuwste film.

Gugu Mbatha-Raw is toegevoegd aan de cast van de Disney verfilming van A Wrinkle In Time. Ava Duvernay (The 13th, Selma), de regisseur van de film, bevestigde het nieuws via Twitter. Gugu Mbatha-Raw voegt zich hiermee bij Oprah Winfrey, Reese Witherspoon, Mindy Kaling (The Office, The Mindy Project) en de twaalfjarige Storm Reid (12 Years a Slave), die de hoofdrol speelt.

Gugu Mbatha-Raw gaat Dr. Murry spelen, de moeder van Meg (Storm Reid) en Charles Wallace. Dr. Murry is de wetenschapper die samen met de vader van Meg, op het idee komt van de "wrinkle in time", waardoor de twee kinderen door de tijd kunnen reizen en vreemde werelden bezoeken, op zoek naar hun vermiste vader.

Jennifer Lee, die samen met Chris Buck Frozen schreef en regisseerde, schrijft het script van A Wrinkle In Time, dat gebaseerd is op het gelijknamige boek van Madeleine L'Engle. Het boek is de eerste in een reeks van vier, het zogenaamde Time Quartet. De vervolgen heten A Wind in the Door, Many Waters en A Swiftly Tilting Planet. Het eerste boek dateert van 1962.

Ava Duvernay, die tot nu toe allemaal films en documentaires maakten over de Afrikaans-Amerikaanse ervaring, drukt haar stempel op deze verfilming van A Wrinkle in Time. Een eerdere tv-film uit 2003 was nog bijna volledig blank, maar met de casting van Storm Reid en Gugu Mbatha-Raw als de centrale familie en met Oprah Winfrey en Mindy Kaling in bovennatuurlijke rollen brengt Duvernay daar verandering in.

NieuwsFilm

meest populair