Regisseur Tim Miller verlaat 'Deadpool 2' [UPDATE]

Meningsverschillen zijn de boosdoener.

Het zou grappig zijn om te zien wat de praatgrage Deadpool zelf te zeggen heeft over het nieuwste feit rond het vervolg op zijn R-rated succesfilm Deadpool. Sinds gisteren is regisseur Tim Miller namelijk niet meer betrokken bij Deadpool 2. Volgens Deadline zijn creatieve meningsverschillen met hoofdrolspeler Ryan Reynolds de oorzaak.

Ondanks dat Miller nog niet officieel voor de regie had getekend, was hij al wel volop bezig met het vervolg waarin het personage Cable moet gaan debuteren. Reynolds is naast hoofdrolspeler ook een van de producenten samen met X-Men krachten Simon Kinberg en Lauren Shuler Donner. Verder details over het vertrek zijn vooralsnog onbekend.

Bekijk de afbeelding
Miller is overigens niet zonder werk vertrokken. 20th Century Fox heeft hem namelijk de regiestoel gegeven voor de sci-fi thriller Influx. Het script, gebaseerd op het boek van David Suarez, wordt geschreven door Mark Bomback en de film zou onderdeel van een trilogie moeten worden.

De opnames voor Deadpool 2 starten begin 2017 en de film zal waarschijnlijk begin 2018 in de bioscoop verschijnen.


UPDATE 23/10: Volgens TheWrap is de casting van het personage Cable de hoofdreden achter de breuk met Miller. Hij wilde acteur Kyle Chandler (The Wolf of Wall Street, Argo) voor de rol. Ryan Reynolds was het hier niet mee eens. De acteur heeft voor het tweede deel onder meer casting-goedkeuring en andere creatieve controle bedongen. Ook de onderhandelingen hierover zouden bij Miller, die in 2014 naar verluidt de allesbepalende Deadpool testopname lekte, niet goed zijn gevallen.

Daarnaast was er een meningsverschil over de stijl van de tweede film. Miller, die via zijn visual effects bedrijf vele visuele effecten gratis verzorgde voor het eerste deel, wilde een meer stylistische benadering, waar Reynolds de nadruk wil leggen op de ranzige komedie insteek van het eerste deel. Studio 20th Century Fox koos uiteraard de kant van de acteur, het gezicht van de film.



NieuwsFilm

meest populair