Kapitein Kirk raakt verloren in andere dimensie

Kapitein Kirk raakt verloren in andere dimensie

Chris Pine is gecast als Mr. Murray in Ava Duvernay's Disney sci-fi 'A Wrinkle in Time'.

Chris Pine voegt zich bij de cast van A Wrinkle In Time, Ava Duvernay's (The 13th, Selma) fantasy-sciencefictionfilm voor Disney. Eind vorige week werd bekend dat Gugu Mbatha-Raw de moeder van de hoofdpersonages gaat spelen, nu blijkt dat Chris Pine de vader zal worden, Mr. Murray.

Mr. Murray is een wetenschapper die voor de overheid werkt, en die daarvoor aan een apart project werkt, een zogenaamde 'tesseract' waarmee door tijd en dimensies kan gereisd worden. Hij verdwijnt op mysterieuze wijze, en dan is het aan zijn twaalfjarige dochter Meg om hem te redden, wat natuurlijk veel avonturen oplevert, door de tijd en andere dimensies heen.

De twaalfjarige Storm Reid (12 Years a Slave) gaat Meg spelen. Haar moeder Dr. Murray, eveneens wetenschapper, zal dus door Gugu Mbatha-Raw gespeeld worden. Naast hen zijn ook Oprah Winfrey, Reese Witherspoon en Mindy Kaling (The Office, The Mindy Project) gecast, als personages die Meg tijdens haar avonturen tegenkomt.

Jennifer Lee, die samen met Chris Buck Frozen schreef en regisseerde, schrijft het script voor Ava Duvernay. A Wrinkle In Time is gebaseerd op het gelijknamige boek van Madeleine L'Engle.

Het boek is de eerste in een reeks van vier, het zogenaamde Time Quartet, met als vervolgen A Wind in the Door, Many Waters en A Swiftly Tilting Planet. Als A Wrinkle In Time een succes wordt kunnen we dus een nieuwe franchise verwachten van Disney, de huidige koning van de filmfranchises (als eigenaar van onder andere zowel het Star Wars-universum als de zogenaamde "Marvel Cinematic Universe"), wat opbrengsten betreft in ieder geval.

NieuwsFilm

meest populair