Regisseur 'Doctor Strange' over 'The Dark Knight'-aanpak voor vervolg

Regisseur 'Doctor Strange' over 'The Dark Knight'-aanpak voor vervolg

De eerste film is slechts het topje van de ijsberg.

Van Scott Derrickson verschijnt deze week de superheldenfilm Doctor Strange, uiteraard met Benedict Cumberbatch als de nieuwste Marvel Cinematic Universe-held. Een vervolg staat al in de strijgers. Dit bevestigde de regisseur tegenover Den of Geek.

"Ik vind het personage geweldig, ik hou van de visuele mogelijkheden en ik ken de comics ook. De eerste film is slechts het topje van de ijsberg. Er kunnen nog zoveel stappen gezet worden," aldus Derrickson over een tweede Doctor Strange-film.

Derrickson ziet Christopher Nolans The Dark Knight-trilogie als een voorbeeld: "Wat The Dark Knight zo sterk maakte was dat het herkomstverhaal van Batman erg goed is verteld. Daarna was het tijd om een villain te introduceren waarbij diepgang gezocht moest worden. En niet alleen de Joker, ook Two-Face. Het was meer een diepgewortelde belevenis. Ik zou het geweldig vinden om dat voor Doctor Strange te doen."

Cumberbatch liet niet zoveel los of hij ook te zien is in een tweede Doctor Strange solofilm. "Meer dan één," zei de acteur over de hoeveelheid titels die hij laten opnemen in zijn contract met Marvel Studios. Het is bekend dat hij onderdeel uitmaakt van Avengers: Infinity War, te verschijnen in mei 2018.



NieuwsFilm

meest populair