J.J. Abrams' 'God Particle' derde deel in 'Cloverfield'-universum

J.J. Abrams' 'God Particle' derde deel in 'Cloverfield'-universum

Ieder jaar een nieuwe Cloverfield.

Begin dit jaar werd via een onverwachte trailer duidelijk dat er een "bloedverwant" ging verschijnen van Matt Reeves' Cloverfield uit 2008. Dit bleek het tot 10 Cloverfield Lane omgedoopte project Valencia te zijn. Deze goed ontvangen bloedverwant verscheen eind maart in de bioscoop. Nu blijkt Cloverfield een eigen soort van universum te krijgen.

De reeds aangekondigde thriller God Particle, met J.J. Abrams als producent, is namelijk het derde deel in de Cloverfield-reeks. Dit meldt TheWrap. Volgens de website ontwikkelen Bad Robot en Paramount Pictures nog meer films binnen een dezelfde universum, met de hoop ieder jaar een deel te laten verschijnen.

Naar verluidt volgen we in God Particle een team van astronauten die een onthutsende ondekking doen. Dit leidt ertoe dat ze voor hun leven moeten vechten in een 'aangepaste realiteit.'

De regie van God Particle - welke mogelijk nog een bijpassende Cloverfield-titel krijgt - lag in handen van Julius Onah (The Girl Is in Trouble). De opnames werden afgelopen maanden al afgerond. Er zijn rollen voor onder meer David Oyelowo, Gugu Mbatha-Raw, Ziyi Zhang, Elizabeth Debicki, Daniel Bruhl en Chris O'Dowd. De film staat voor aankomende maart gepland. De eerste beelden zouden snel verschijnen.



NieuwsFilm

meest populair