Doctor Strange wordt verenigende factor in 'Avengers: Infinity War'

Doctor Strange wordt verenigende factor in 'Avengers: Infinity War'

Althans, dat denkt Benedict Cumberbatch.

Na de gebeurtenissen in Captain America: Civil War bleven de Avengers op z'n zachtst gezegd verdeeld achter. Toch weten we dat de machtigste helden op Aarde weer zullen moeten samenwerken in Avengers: Infinity War van regisseurs Joe en Anthony Russo, want naders zullen ze Thanos (Josh Brolin) vermoedelijk niet al te snel verslaan.

Acteur Benedict Cumberbatch, die nu in de bioscoop te zien is als Doctor Strange, gelooft dat zijn held de Avengers weer bij elkaar brengt. Dat komt door zijn unieke positie in een wereld vol magie. "Het is zijn werk om de realiteit te beschermen," begon de acteur.

"Ik bedoel, hij bestrijdt bedreigingen uit andere dimensies, die voorbij gaan aan het waarnemingsvermogen van die ruziemakers. Ik denk zelf dat hij hen beiden gaat helpen, in plaats van een kant te kiezen," ging Cumberbatch verder. Regisseur Scott Derrickson is het daarmee eens: "Doctor Strange zal altijd lid blijven van zijn eigen team."

Het personage zal dan ook altijd eenzaam blijven volgens Cumberbatch: "Het is een van de redenen waarom ik hem zo goed vind in de comics. Deel van wat Doctor Strange tot Doctor Strange maakt, is dat hij op een eenzame plek staat. Hij is de bewaker van de grenzen tussen onze wereld en de andere dimensies, dus hij staat aan niemands kant, behalve die van de mensen die onze wereld beschermen tegen andere bedreigingen."

Cumerbatch is al bevestigd voor de Infinity War-films, die in meiu 2018 en mei 2019 in de bioscopen zullen draaien.



NieuwsFilm

meest populair