Gerard Butler, Peter Mullan & Joe Alwyn in psychologische thriller 'Keepers'

Gerard Butler, Peter Mullan & Joe Alwyn in psychologische thriller 'Keepers'

Over drie vuurtorenwachters en een mysterieuze boot.

Gerard Butler, de laatste paar jaren vooral in avontuurlijke actiefilms te zien zoals Gods of Egypt en de twee Has Fallen-titels, heeft voor een rol in Keepers getekend. Dat meldt Deadline. Het project wordt volledig bekostigd door Cross Creek Pictures, dus kan men uitstippelen wanneer ze gaan filmen. Dat moet begin volgend jaar worden, ergens in het Verenigd Koninkrijk. Naast Butler hebben ook Peter Mullan (Hercules) en Joe Alwyn (Billy Lynn's Long Halftime Walk) een plek in de cast bemachtigd.

Keepers is gebaseerd op een waargebeurd mysterie dat op een onbewoond eiland afspeelde, 32 kilometer van de ijskoude Schotse kust verwijderd. Aan het begin van het verhaal arriveren drie Schotse vuurtorenwachters, Thomas (Mullan), James (Butler) en Donald (Alwyn). Ze hebben een dienst van zes weken.

De eenzame routines die ze handhaven komen ten einde wanneer ze op iets geheimzinnigs stuiten. De mannen hebben geen idee waar 'het' vandaan komt en wie het toebehoort. Als ze een boot in de verte zien aankomen, vermoeden ze dat hun vragen snel beantwoord zullen worden. Helaas voor hen worden de drie eerlijke mannen op een pad gezet dat uit hebzucht en vernietiging bestaat. Een overlevingsstrijd volgt.

Kristoffer Nyholm, een regisseur uit Denemarken, heeft de touwtjes in handen. Keepers moet een mix van horror en psychologische thriller worden. Acteurs Celyn Jones en Joe Bone hebben het scenario geschreven, dat door verscheidene bronnen met het werk van John Carpenter vergeleken wordt.

NieuwsFilm

meest populair