Pixars Pete Docter over 'Toy Story 4' en een 'Monsters 3'

Pixars Pete Docter over 'Toy Story 4' en een 'Monsters 3'

Wat zijn de plannen van Pixar met deze films?

Entertainment Weekly had een uitgebreid gesprek met Pixar-regisseur Pete Docter, waarin Docter vertelde over onder meer het geplande Toy Story 4 en de geruchten over een mogelijke derde Monsters-film. Het blijkt dat Pixar zijn uiterste best doet om de nieuwe Toy Story compleet anders te maken dan de vorige vervolgfilm.

Toy Story 4


Om die reden moest Toy Story 4 dan ook uitgesteld worden, zoals [url=]onlangs nog gebeurde[/url]. "Het is moeilijk, want nu we ermee bezig zijn, realiseren we ons dat dit niet gewoon een herhaling mag worden van wat we eerder gezien hebben. We zijn al echt de diepte in gegaan als het aankomt op Woody en Buzz, dus het was moeilijk om iets te vinden dat nog niet gedaan was, maar ik heb het gevoel dat we daar nu wel mee bezig zijn. We hadden er alleen veel tijd voor nodig."

De afgelopen tijd hebben we vaak gehoord dat de vierde film in de reeks een romkom wordt. Docter stelt dat het script van Rashida Jones en Will McCormack die route volgt. "Het laatste wat ik gezien had, bevatte nog altijd die elementen. Nogmaals, het brengt ons naar een plek waar we nog niet geweest zijn en ik denk dat mensen precies dat willen. Enerzijds heb je bekendheid, want je kent de personages, je vindt ze leuk en wil ze nog eens zien, maar als het dezelfde film wordt als zijn voorgangers, voel je vooral zoiets als 'Oh dit is precies Toy Story 2' en dan zit het niet goed."

Monsters 3

Met Monsters University maakte Pixar zijn eerste prequel, ditmaal op Monsters, Inc.. Een derde film in de reeks is niet in de maak, volgens Docter. "We gingen met Monsters University bewust voor een prequel, omdat we geen vragen wilden beantwoorden met betrekking tot het lot van Boo, en hoe ze volwassen wordt, of dat soort dingen."

Maar als men een vervolg maakt, is al iets duidelijk: "Het zou meeslepend moeten worden, want dat proberen we voor al onze vervolgen te doen." Tegelijk is er wel een idee, voor de oorspronkelijke film, waar men misschien mee zou kunnen werken. "Deel van het idee wat een Peter Pan-achtig iets, waarin [Wendy] bezocht werd door Peter Pan toen ze nog kind was en zo'n beetje vergeten is wie hij was."

NieuwsFilm

meest populair