Matt Dillon als seriemoordenaar in Lars von Trier's 'The House That Jack Built'

Matt Dillon als seriemoordenaar in Lars von Trier's 'The House That Jack Built'

Ook 'Der Untergang'-acteur Bruno Ganz verschijnt in de drama/thriller.

Lars von Trier is een grote stap verder met zijn volgende film, The House That Jack Built. In mei leerden we dat de titel om een seriemoordenaar draait. Deze is nu gecast. Deadline bericht dat Matt Dillon (tv-serie Wayward Pines) in de huid van het titelpersonage kruipt. Dillon is tevens niet de enige die aan de cast is toegevoegd, ook Bruno Ganz (Der Untergang) treedt op in een hoofdrol.

Jack is een zeer intelligente man, maar ook een seriemoordenaar. We volgen vanuit zijn oogpunt de afschuwelijke daden die hij begaat in een tijdsperiode van tien tot twaalf jaar. Elke moord die Jack pleegt, behandelt hij als een kunstwerk. Zodra de politie hem op de hielen begint te zitten, moet hij grotere risico's nemen om het ultieme kunstwerk te creëren. De mysterieuze Verge voert regelmatig gesprekken met Jack, waarin zijn acties en gedachtes uitgelegd worden.

Ganz speelt Verge. Ook moeten er nog vier vrouwelijke hoofdrollen gecast worden, vermoedelijk de slachtoffers. Eerder was bekend gemaakt dat er vijf moorden in The House That Jack Built gepleegd worden. Oorspronkelijk zouden de opnames afgelopen augustus beginnen. Deadline meldt niet wanneer de productie van start gaat. Wel dat men in Trollhättan, Zweden en Kopenhagen, Denemarken gaat filmen. Von Trier zal naar verluidt zijn drama/thriller maken met een klein budget van 8.7 miljoen euro.

NieuwsFilm

meest populair