Robert Redford kondigt einde acteercarrière aan [UPDATE]

Robert Redford kondigt einde acteercarrière aan [UPDATE]

De Oscarwinnaar nog in twee films te zien.

Oscarwinnaar Robert Redford heeft aangegeven dat hij gaat stoppen met acteren. De 80-jarige routinier is nog in twee films te zien en focust zich daarna alleen nog op het regisseren van films. Dit blijkt uit een interview op The Walker Art Center.

In gesprek met zijn kleinzoon Dylan zegt hij nog twee projecten af te ronden. De eerste blijkt Our Souls at Night, waarin hij te zien is met Jane Fonda, te zijn en is een romantische film over ouderen die een tweede kans krijgen in het leven. Zijn laatste film wordt Old Man with a Gun, een "lichtere film" met Casey Affleck en Sissy Spacek. "Als deze klaar zijn, dan zeg ik 'Oké, dat is mijn vaarwel tegen dat allemaal' en daarna focus ik mij alleen nog op regisseren," aldus Redford.

Een van de redenen waarom hij stopt is dat hij moe wordt van acteren. Redford: "Ik ben een ongeduldig persoon, dus het is moeilijk voor me om take na take te herhalen. Op dit punt in mijn leven, op 80-jarige leeftijd, zou het me meer voldoening geven om bijvoorbeeld te gaan schilderen. Ik ben dan niet meer afhankelijk van iemand."

Bekijk de afbeelding
Redford won zijn enige Oscar overigens voor de regie van Ordinary People (1980). Ook werd hij als regisseur genomineerd voor Quiz Show uit 1994. Als acteur kreeg hij een nominatie voor zijn rol in The Sting (1973). In 2002 ontving hij van de Academy de Honorary Award.

Redford brak vooral door met de western Butch Cassidy and the Sundance Kid uit 1969. De afgelopen jaren was Redford te zien in films als Pete's Dragon (2016) en Captain America: The Winter Soldier (2014). Als regisseur leverde hij recent de films The Company You Keep (2012) en The Conspirator (2010) op.


UPDATE 12.11: Ondertussen heeft Redfords woordvoerder Cindi Berger tegenover Deadline laten weten dat er nog meer projecten in de pijplijn zitten voor Redford. De tijd zal uitwijzen of de acteur in meer dan alleen bovengenoemde twee titels te zien is.

NieuwsFilm

meest populair