'Potter' producent waagt zich aan China's 'Warriors'

'Potter' producent waagt zich aan China's 'Warriors'

David Heyman verschuift zijn focus van tovenaars naar katten.

David Heyman, de producent van onder andere de Harry Potter films, zal voor het Chinese Alibaba Pictures Group de film Warriors produceren. Zijn deelname aan het project werd bevestigd op een evenement dat op de Britse ambassade in Beijing werd gehouden.

Warriors is een verfilming van de gelijknamige populaire boekenreeks voor tieners over verschillende clans van kattenkrijgers. Die zijn in oorlog met elkaar, wat ruimte overlaat voor allerlei thema's als verboden liefde, geloof en avontuur. De reeks werd gepend door drie verschillende auteurs en een redacteur onder éénzelfde schuilnaam, Erin Hunter. Momenteel zijn er zes boeken uitgebracht.

Heyman heeft al eerder samengewerkt met het Chinese bedrijf. Over deze nieuwe samenwerking met Alibaba sprak hij 'Alibaba vertegenwoordigt kwaliteit en de beste waarden. Toen ik een paar jaar geleden voor het eerst in China arriveerde, heb ik hen opgezocht. Ik ontdekte dat Alibaba verhalen wil vertellen waaraan iedereen zich kan relateren. Warriors is een perfect Chinees-Brits project. De waarden in de boeken zijn Brits. Maar ze zijn ook Chinees. Er is meer dat ons verenigt dan verdeelt.'

Momenteel draaien twee producties van Heyman in de bioscoop, het drama The Light Between Oceans en de blockbuster Fantastic Beasts and Where to Find Them. Die laatste zal ook in China uitkomen, iets waar niet elke grote Hollywoodfilm in slaagt.

Wanneer Warriors te zien moet zijn, is nog niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair