Waarom de Marvel-films er eigenlijk zo 'lelijk / flets' uitzien

Waarom de Marvel-films er eigenlijk zo 'lelijk / flets' uitzien

Maar er is hoop!

Hieronder zie je een opbouwende video waarin het succesvolle Marvel Cinematic Universe van Walt Disney en Marvel Studios redelijk terechte kritiek krijgt. Dit niet vanwege bijvoorbeeld de uitwerking of casting, maar vanwege de kleurweergave van de films sinds Captain America: The First Avenger uit 2011.

De blockbuster franchise wordt verweten dat de digitale opnames niet krachtig genoeg worden nabewerkt en dat de kleuren daardoor nogal saai/dof/lelijk ogen. De eerste films werden nog op film opgenomen, maar vanaf The First Avenger werd er overgestapt naar digitaal. Een nadeel hiervan is dat de kleuren niet optimaal worden weergegeven.

Vaak krijgen digitale geschoten films tijdens de post-productiefase een flinke kleurcorrectie. Iets dat onderstaande video duidelijk met simpele voorbeelden in beeld brengt en klaarblijkelijk om bepaalde redenen niet wordt toegepast bij de films van Marvel Studios.

Voor de critici op dit vlak is er hoop: vanaf Guardians of the Galaxy Vol. 2 - de eerstvolgende film in de reeks - worden de films opgenomen met nieuwe meer kleurvaste camera's. De grote vraag: is het jou ooit opgevallen?



NieuwsFilm

meest populair