Miike maakt 'The Assassin of the Tang Dynasty'

Miike maakt 'The Assassin of the Tang Dynasty'

Het gaat zijn eerste wuxia worden, een Chinese martial arts-film.

Takashi Miike gaat The Assassination of the Tang Dynasty maken, zijn eerste wuxia-film. Wuxia staat voor Chinese fictie over martial arts, tovenarij en ridderlijkheid. Er is nog niks over de cast bekend, maar gezien het aangekondigde genre zal die grotendeels Chinees worden. Ondanks de titel, het genre en de setting is er waarschijnlijk geen verband met The Assassin van Hou Hsiao-hsien

Ttwee weken geleden berichtten wij nog over de eerste teaser van zijn nieuwe film Blade of the Samurai. Nu kondigt hij alweer een nieuw project aan. En in tegenstelling tot bij veel filmmakers betekent dat bij hem ook echt dat hij dat gaat doen.

Takashi Miike staat er al decennia om bekend veel films te maken, vaak meerdere per jaar. Als zijn nieuwste film of films op het IFFR hun Europese premières beleven, kan hij daar vaak niet bij zijn omdat hij alweer aan een nieuwe film aan het maken is. Miike mag dan wat ouder zijn, hij is er niet langzamer op geworden. Miike maakt nog steeds regelmatig twee of meer films per jaar, en levert meestal kwalitatief ook goede resultaten.

Miike heeft inmiddels in bijna elk genre wel films gemaakt, van musicals tot gangsterfilms tot porno to samuraifilms tot horror tot krankzinnige komedies, en gaat daar dus nu met The Assassination of the Tang Dynasty de Chinese wuxia aan toevoegen.

NieuwsFilm

meest populair