POLL: Box Office-opbrengst 'Rogue One: A Star Wars Story'

POLL: Box Office-opbrengst 'Rogue One: A Star Wars Story'

Ver voorbij de $1 miljard?

Deze maand gaat Rogue One: A Star Wars Story in première, de eerste Star Wars Anthology-film. De $200 miljoen kostende film van regisseur Gareth Edwards volgt op het uitstekend ontvangen en financieel waanzinnig presterende Star Wars: The Force Awakens. In de POLL van deze week de vraag: hoeveel denk jij dat Rogue One gaat opleveren?

Wat zijn de financiële verwachtingen vooraf? Het openingsweekend in de States belooft volgens de kenners een opbrengst te realiseren van zo'n $120 tot $150 miljoen. Dit is een score van (ruim) $100 miljoen onder de start van The Force Awakens, welke bijna $250 miljoen noteerde. Daartegenover staat dat Rogue One vermoedelijk erg goed gaat scoren in China. Het eerste weekend zou met $150 miljoen al meer gaan opleveren dan dat The Force Awakens in totaal ophaalde, zo'n $125 miljoen.


Verder heeft Walt Disney de promotiecampagne voor Rogue One flink aangepast. Waar de sagafilm The Force Awakens nog op historie en de publieke hype kon meeliften, lijkt Rogue One het vooral te moeten hebben van een grootse (online) marketingcampagne. De ontvangst zal ongetwijfeld een grote rol gaan spelen voor wat betreft "de lange adem."

Walt Disney heeft een embargo op recensies gegeven tot een paar uur voor de wereldwijde verschijning. Rogue One draait vanaf 14 december in de Nederlandse (3D/IMAX) bioscoopzalen.

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.
Bekijk de vergelijkbare POLL voor de opbrengst voor Star Wars: The Force Awakens. Wil je nog meer POLLs? Bekijk de POLL-pagina.

NieuwsFilm

meest populair