Featured

Traileranalyse: 'Spider-Man: Homecoming'

Bekijk beelden van Spider-Man, Vulture, Iron Man en veel meer!

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 13:06 in Featured
Vanmorgen werd eindelijk de eerste trailer van Spider-Man: Homecoming vrijgegeven. De beelden onthullen veel over het verhaal van deze eerste solofilm van de Spider-Man van Tom Holland, die we leerden kennen in Captain America: Civil War. Spidey blijkt behoorlijk rusteloos te zijn en meer te willen doen dan Tony Stark (Robert Downey Jr.) hem toestaat te doen. Die laatste lijkt een soort mentorfiguur te zijn in deze film, terwijl Spidey probeert door de middelbare school heen te komen en het ondertussen opneemt tegen de schurkachtige Vulture (Michael Keaton). Vandaag bespreken we die trailer, en hebben we een gloednieuwe synopsis. Laten we daarmee beginnen en dan de beelden bespreken.

Een jonge Peter Parker/Spider-Man (Holland), die zijn sensationele debuut beleefde in Captain America: Civil War leert in Spider-Man: Homecoming om te gaan met zijn nieuwgevonden identiteit als webslingende superheld. Enthousiast door zijn ervaring met de Avengers, keert Peter terug naar huis, waar hij met zijn tante May (Marisa Tomei) woont, en onder het waakzame oog van zijn nieuwe mentor Tony Stark (Downey Jr.) door het leven gaat. Peter probeert weer in zijn normale dagelijkse routine terug te komen, maar wordt afgeleid van de gedachte dat hij zichzelf moet bewijzen als meer dan alleen de vriendelijke Spider-Man. Als de nieuwe superschurk Vulture (Keaton) zijn opwachting maakt, komt alles waar Peter aan hecht in gevaar.

Vanaf 6 juli 2017 draait de film van Jon Watts in de bioscoop.

Tinkerer?

We hoopten er al een beetje op en de trailer maakt duidelijk dat die hoop uitkomt. Spidey is in deze film een tikkeltje arrogant, zoals blijkt uit de eerste beelden. Daarin stopt hij een groepje overvallers die enkele pinautomaten willen leeghalen. Afgezien daarvan lijken de beelden onze introductie van de slechterik Tinkerer, een personage van acteur Michael Chernus. Helemaal zeker is het niet, want we krijgen het personage met het bijzondere high-tech apparaat niet duidelijk te zien. Volgens de geruchten maakt hij gebruik van Chitauri technologie, maar ook dat is nog niet zeker.


Ontmoet: Ned Leeds & Zendaya

Als er één ding al duidelijk werd uit de promotie van de film, is het dat Homecoming zich voor een belangrijk deel op de middelbare school afspeelt. Samen met zijn beste vriend Ned Leeds (Jacob Batalan) staart hij een meisje na. (Leeds is in de comics een collega van Peter bij de Daily Bugle).


Het meisje dat ze nastaren is Laura Harrier als Liz Allan. Zij was te zien in de eerste Spider-Man comics, als een liefje van Peter Parker.


Maar de echte liefde wordt vermoedelijk Zendaya, die hieronder te zien is. Haar personage wordt in de promotie als ene Michelle omschreven, maar het gerucht gaat dat ze eigenlijk gewoon Mary Jane Watson speelt.Lid van de Avengers

Afgezien van de middelbare school, speelt Peter Parker ook een volwassen spelletje, want hij wil lid worden van de Avengers. In deze scène vraagt hij aan Tony Stark (Robert Downey Jr.) of er een of andere proefperiode is om lid te kunnen worden van de Avengers. Maar Stark wil daar niets van hebben, die gedraagt zich eerder als een soort vaderfiguur die Peter tegen zichzelf in bescherming neemt.
Dan nog een geinig en behoorlijk ongemakkelijk momentje, waarin Peter even denkt een knuffel te krijgen van Tony. Maar die maakt eigenlijk gewoon de deur voor 'm open.De wereld redden

Over deze beelden horen we Tony Stark vertellen dat hij snapt dat naar school gaan vervelend is, maar dat Peter "nog niet klaar" is om zich bij de Avengers te voegen. Dus moet hij het doen met het bekijken van video's waarin hij het opneemt tegen Ant-Man. Dit maakt in elk geval duidelijk dat Peter meer wil doen, maar dat Tony Stark hem daarvan weerhoudt.
Geheime identiteit onthuld

Hier zien we hoe Peters geheime identiteit als Spider-Man onthuld wordt tegenover Ned. Dat zal wel nodig zijn om Peter iemand te geven met wie hij kan praten over Spider-Man en het feit dat hij zo weinig mag doen van Tony Stark.

Blijf weg van problemen

"Blijf weg van problemen", zegt Tony in de trailer. Maar daar trekt Peter zich niks van aan, want hier zien we hem het Washington Monument beklimmen.
"Ik ben er klaar mee dat hij me continu als kind behandelt", zegt Peter tegen Ned terwijl we deze beelden zien. "Dit is mijn kans om mezelf te bewijzen".


Maar het mooiste om te zien is het webpak van Peter. Die maakten oorspronkelijk deel uit van het kostuum in de comics, maar waren in de films nooit te zien. Uniek wordt het Spider-Man pak dus in elk geval wel.
Ontmoet: Vulture

Hier zien we eindelijk een officieel beeld van de grote schurk uit de film, Vulture. Hij wordt gespeeld door Michael Keaton en blijkt een mechanisch pak te dragen.

Avengers HQ

Hier lijken Peter en Tony door Avengers HQ te lopen en vertelt Tony hem dat hij zich niet druk hoeft te maken om de "vliegende monsterkerel". Maar die woorden zijn gericht aan dovemans oren, want we zien Peter en Vulture meermaals vechten.
Donald Glover & Tinkerer (?)

De trailer laat ons ook Donald Glover zien, wiens personage nog niet onthuld is. Wel is nu duidelijk dat hij een slechterik speelt. Uit deze beelden blijkt hij samen te werken met een andere schurk, vermoedelijk is dat Tinkerer, maar dat is niet zeker.Ontmoet: Shocker

Dan is er nog een kort shot van Bokeem Woodbine, die de rol van slechterik Shocker speelt.Spider-Man in een oud pak

Er is iets opmerkelijks te zien in dit beeld. We zien Spider-Man namelijk in een van zijn oude kostuums, dus niet eentje gemaakt door Tony Stark. Onze gok: Peter negeert de opdracht van Tony dat hij zich niet hoeft bezig te houden met Vulture en als straf neemt Tony de kostuums die hij voor Peter gemaakt heeft af. En ook dat weerhoudt hem er niet van het op te nemen tegen Vulture, zoals we hieronder zien.

Vulture vs. Spider-Man

Hier bedreigt Adrian Toomes (Keaton) Peter. Als hij niet stopt met zich bemoeien met Vulture en zijn criminele zaken, zal hij Peter en iedereen die hij lief heeft doden.Aunt May

Hieronder een kort beeld van Aunt May, gespeeld door Marisa Tomei.Nog een aanval Vulture

Verder zijn er nog wat beelden waarin Vulture een soort straalwapen lijkt te gebruiken.
Spidey redt de veerboot

Datzelfde straalwapen lijkt gebruikt te worden om de veerboot naar Staten Island te vernietigen, maar we zien dat Spidey de boot gewoon netjes bij elkaar weet te houden. Vooral het laatste beeld is mooi, met het Vrijheidsbeeld op de achtergrond. Tegelijk doen de beelden denken aan de scène waarin Tobey Maguire's Spider-Man een trein stopt in Spider-Man 2.

Spider-Man & Iron Man

Mocht je gedacht hebben dat Robert Downey Jr. het Iron Man pak niet aan zou trekken, vergis je je. Onderstaande shots tonen hem samen met Spider-Man in actie. Zou het duo hier op weg zijn naar het eindgevecht tegen Vulture?
3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Dat de helden elkaar meestal niet komen helpen in hun solo-films is te begrijpen maar als een tiener een enorme dreiging in zijn stad heeft kom je toch wel ff Petertje een handje helpen.
Maar toch denk ik niet dat Iron Man meedoet in het eindgevecht en Spidey het klusje nooit alleen hoeft te klaren. Tenzij Iron Man dan snel uitgeschakeld wordt.

Best raar,een Spidey-film met Iron Man erin. Het lijkt normaal te worden maar wie had dat 10 jaar geleden kunnen bedenken of eigenlijk zelfs voor die meedeed in Civil War.

Ereptile

Avatar

De Vulture zal vast een soort vuurdoop zijn voor Spider-Man om hem toe te laten tot de Avengers. Of een junior divisie daarvan.

Ik vind de Vulture zo in actie best tof om te zien! En het ontwerp vind ik ook best gaaf!

En in de cartoons van de jaren '90 kwam Iron Man of 1 van de X-Men ook af en toe in een aflevering van Spider-Man samen :) Ik blijf het tof vinden dat Spidey nu in het MCU zit!

nieuwslaatste nieuws