Tom Holland undercover naar school gegaan voor 'Spider-Man: Homecoming'

Tom Holland undercover naar school gegaan voor 'Spider-Man: Homecoming'

Hij wilde zien hoe het was in een Amerikaanse klas.

De eerst volgende Marvel Cinematic Universe-film die we in 2017 te zien zullen krijgen is het vervolg op Guardians of the Galaxy, niet lang daarna kunnen liefhebbers van Spider-Man genieten met Homecoming die in juli uit moet komen. Tom Holland speelt de nieuwe reïncarnatie van Peter Parker. De Engelsman vertelde via Facebook Live in een interview dat hij zich in het geheim bij een school in New York City had ingeschreven, als voorbereiding voor de rol.

Dit vond plaats in februari dit jaar. Holland meldde zich bij de Bronx High School of Science. "Niemand wist wie ik was of wat ik kwam doen. Ik had een valse naam, een nep accent. Voor drie dagen ging ik naar school, geloof ik. Het was echt leuk en interessant, omdat hogescholen in New York zo anders zijn vergeleken met de scholen waar ik naartoe ben gegaan in Londen. Daar moest je een pak met stropdas dragen. Er waren alleen maar jongens. Dit was de aller eerste keer dat ik in een klas met meisjes zat. Een hele vreemde ervaring, maar erg leuk."

Omdat hij niet lang bleef wilde Holland van zijn geheim af - dat hij Spider-Man voor Marvel ging spelen. Het pakte niet zoals gewenst uit. "Ik verklapte het aan één van hen. Ik zei: 'Hé, man. Ik ben eigenlijk Spider-Man.' Hij geloofde me absoluut niet. Ik bleef volhouden: 'Nee, echt waar, ik ben Spider-Man. Als in: geen grap. Laten we niet meer dollen. Ik ben Spider-Man.' Maar hij vertelde me opnieuw: 'Ik geloof je niet.' Destijds had ik de film nog niet gemaakt, dus ik had geen foto's waarmee ik het kon aantonen. Hij geloofde me écht niet."

Er was ook een andere studente die Holland wantrouwde. "Ze zat naast me en zei: 'Hoe zit het met jou, man? Waarom zit je op onze school? Dit is een wetenschapsschool, je kan je niet zomaar inschrijven. Je moet beginnen bij het begin.' Toen vertelde ik haar dat ik een geheim had. Ze had zoiets van: 'Wat? Wat een mafkees die gozer.' Dus toen begon ik met een Engels accent te praten. 'Ik ben eigenlijk Spider-Man.' Toen was ik haar kwijt. 'Gast, je bent gestoord. Je bent serieust de gekste gozer die ik ooit ontmoet heb.'"

In februari plaatste de school op diens Facebook-pagina een klassenfoto, met Holland in het midden. Iedereen tracht Spidey's web aanval na te bootsen. Zie hier. De trailer van Spider-Man: Homecoming kwam vorige week uit. Die kan je ook bekijken.



NieuwsFilm

meest populair