Rol Harrison Ford in 'Blade Runner 2049' niet groot

Rol Harrison Ford in 'Blade Runner 2049' niet groot

Ryan Gosling praat over de samenwerking met Ford aan het vervolg op de Sci-Fi klassieker.

Menig fan slaakte een zucht van opluchting toen bekend werd gemaakt dat Harrison Ford ook in het vervolg op de klassieke sciencefictionfilm Blade Runner zijn opwachting zou maken. Zijn rol was essentieel in de originele film en hem uit de sequel, Blade Runner 2049, laten leek geen optie. Desondanks lijkt het er nu op dat de fans niet hoeven te verwachten dat Fords personage Deckard een bijster grote rol heeft in de nieuwe film, aldus zijn medespeler Ryan Gosling.

Gosling sprak tijdens de perstour voor La La Land met Fandango over de samenwerking met Ford. Die was volgens hem positief, maar niet erg lang. 'We draaiden al maanden voordat Harrison op de set arriveerde, en er was natuurlijk een hoop anticipatie over wanneer hij aan zou komen en hoe dat zou gaan, en het was een hele opluchting. Het moment dat hij op de set kwam, stroopte hij zijn schouders op en gingen we met z'n allen aan het werk. Het was een groot plezier om met hem samen te werken.'

Er werd dus al geruime tijd aan de film gewerkt voordat Ford in beeld kwam. Dat suggereert dat Fords rol dit keer niet heel groot is. Mogelijk speelt hij een kleine maar vitale bijrol, waarbij zijn aanwezigheid vooral op de achtergrond van belang is. Dit ondanks het feit dat fans reikhalzend naar diens terugkeer uitkeken en het nieuws van zijn casting al vroeg aan het begin van het project werd aangekondigd.

Inhoudelijk is er sowieso vooralsnog weinig bekend over Blade Runner 2049. Over het plot tasten we in het duister, evenals over de nieuwe personages. Wel heeft regisseur Denis Villeneuve (Arrival) al laten doorschemeren dat we er niet achter zullen komen of Deckard zelf nou wel of niet een Replicant is. Over die grote vraag mogen fans dus gerust blijven speculeren.

Alle antwoorden over het plot van Blade Runner 2049 en Fords rol daarin zullen vanaf 5 oktober volgend jaar geleverd worden.



NieuwsFilm

meest populair