Justin Kurzel over setting 'Assassin's Creed'-vervolg

Justin Kurzel over setting 'Assassin's Creed'-vervolg

Waar en wanneer zal de door Michael Fassbender gespeelde moordenaar de volgende keer opduiken?

Over een week komt in de Verenigde Staten Assassin's Creed uit. Hoe succesvol deze deze videogameverfilming zal zijn is nog even afwachten, want dat is bij dit type film nooit met zekerheid te voorspellen.

Zo liet de Amerikaanse bioscoopganger eerder dit jaar Warcraft: The Beginning links liggen, al kwam men in China er wél massaal op af. Echter, met het oog op de actieve fanbase van de Assassin's Creed-gamereeks is het niet gek dat men alvast hardop nadenkt over een vervolg. Regisseur Justin Kurzel (MacBeth) vertelde in een recent interview waar en wanneer hij een vervolg zou willen laten afspelen.

Waar de aankomende Assassin's Creed-film gesitueerd is in het vijftiende-eeuwse Spanje (gedurende de Spaanse Inquisitie), wil Kurzel voor een eventueel vervolg wat meer in de recente geschiedenis duiken. "Ik denk erover niet te ver terug in de tijd te gaan. Misschien het Amerika van de jaren vijftig. Ik denk dat de Koude Oorlog een erg interessante periode zou zijn. Je zou er een soort film noir van kunnen maken."

Aangezien de film net als de games werkt met een tijdreiselement, ligt het voor de hand een toekomstig deel in een andere periode te situeren. In de games gebeurt dat namelijk ook, al gaat men daarin vaak enkele eeuwen verder terug in de tijd. Kurzel ligt zijn keuze toe: "Ik denk dat je moet inspelen op de onrustige momenten in de geschiedenis. Daarom werkt de Spaanse Inquisitie zo goed; het geeft je iets waar de moordenaars tegen kunnen strijden, namelijk de religieuze onderdrukking die toen gaande was."

Afgelopen voorjaar werd al bekend dat een vervolg in de maak is, maar zoals altijd zal het succes van de eerste film (of het uitblijven daarvan) doorslaggevend zijn of dit er daadwerkelijk komt. De eerste Assassin's Creed-film (met in de cast onder meer Michael Fassbender, Marion Cotillard, Jeremy Irons en Brendan Gleeson) is vanaf 5 januari te zien in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair