Bloederige eerste trailer 'Alien: Covenant'!

Bloederige eerste trailer 'Alien: Covenant'!

De franchise keert terug. En hoe!

Na een reeks afbeeldingen met mysterieuze cijfers eronder vrijgegeven te hebben, is er nu eindelijk de eerste trailer voor het langverwachte Alien: Covenant. Het is de nieuwste film in de reeks van regisseur Ridley Scott en moet na het wat zwakke Prometheus de horror terugbrengen naar de franchise. Daar lijkt Scott, gezien de bloederige en duistere trailer in geslaagd te zijn.

De beelden zijn eng en doen denken aan de eerste Alien-film, een regelrechte horrorfilm en het lijkt erop dat deze film dat ook weer wordt. Eerdere woorden van mensen die de beelden zagen, en ze omschreven als "wild, bloederig en gewoonweg stoer" waren duidelijk niet overdreven.



Alien: Covenant draait om de bemanning van het ruimteschip de Covenant. De bemanning daarvan vindt een prachtige planeet, die op het eerste gezicht een weelderig, niet eerder ontdekt paradijs is. Maar wat de bemanning aantreft is iets heel anders, namelijk een donkere, gevaarlijke wereld, wier enige inwoner de synthetische 'David' (Michael Fassbender) is, de enige overlevende van de Prometheus-missie.

Fassbender speelt in Covenant een dubbelrol en is ook de android Walter, een geavanceerder model dat de bemanning van de Covenant bijstaat. De crew daarvan wordt gevormd door onder meer Danny McBride (de piloot), Katherine Waterston (Daniels), James Franco (Branson, de kapitein), Demián Bichir (beveiliger), Amy Seimetz (co-piloot) en Jussie Smollet (arts).

Vermoedelijk haalt niet iedereen van hen het einde van Covenant, dat het eerste van drie vervolgen op Prometheus moet worden. Als die derde vervolgfilm uit is gekomen, moet de franchise op een logische wijze aansluiten op Alien. Mogelijk komt daarna dan eindelijk de vijfde film in de franchise uit, die Neill Blomkamp zou regisseren en waarin Sigourney Weavers Ripley terug keert.

Alien: Covenant draait vanaf 18 mei in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair