Heleen van Royen in trailer 'Het Doet Zo Zeer'

Heleen van Royen in trailer 'Het Doet Zo Zeer'

Een blik op mevrouw Breed.

Dat Heleen van Royen ook maar een mens is, wordt duidelijk als je onderstaande trailer bekijkt voor de documentaire Het Doet Zo Zeer, een portret van Van Royens moeder bij wie beginnende dementie is geconstateerd. De docu wordt wordt omschreven als "een liefdevolle, herkenbare, pijnlijke en vaak bijzonder grappige ode aan het leven, met dank aan Heleens moeder, mevrouw Breed."

Van Royen volgde haar moeder een jaar lang en bediende de camera grotendeels zelf. Ze volgde haar moeder overal, zowel in alledaagse situaties als in de tocht langs artsen, zorginstellingen en klinieken. In de docu wordt er ingezoomd op moeilijke beslissingen over bijvoorbeeld verhuizen en euthanasie. Uiteraard is er ook een blik op de kostbare momenten van samenzijn.


Van Royen is een bekend schrijfster, maar is ook vaak te zien op de Nederlandse televisie. Twee van haar boeken zijn ondertussen verfilmd, namelijk De gelukkige huisvrouw (2010) met Carice van Houten en De Ontsnapping (2015) met Isa Hoes.

Het Doet Zo Zeer debuteert op 28 januari tijdens het IFFR 2017, het internationale filmfestival Rotterdam. Vanaf 23 februari draait de film in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair