James Mangold: 'Logan' is niet voor iedereen

James Mangold: 'Logan' is niet voor iedereen

Hij omschrijft de X-Men film als een volwassen drama met actie.

Dit jaar neemt Hugh Jackman na bijna twee decennia afscheid van personage Wolverine. Hij doet dat met de film Logan, van regisseur James Mangold. Die vertelt nu in een interview over de film en vindt het geen film voor iedereen. Mangold gelooft dat Logan meer een intens drama is dan een typische blockbuster.

"Logan is een poging om een einde te brengen aan het buitengewone werk van Hugh als Wolverine en de ambitie is om dat in een volwassen film te doen," begon Mangold. "Het wordt kortom echt een film voor volwassenen. We proberen dan ook niet iedereen tevreden te stemmen en willen een film maken die op zal vallen en iets anders is omdat het een volwassen film is... als een volwassen drama dat toevallig ook intense actiescènes bevat."

Dat dramatische uitgangspunt wordt al duidelijk uit de setting van de film. Logan speelt zich af in een wereld waar bijna alle mutanten verdwenen zijn. Tegen die achtergrond probeert Logan te zorgen voor Charles Xavier (Patrick Stewart), wiens mentale krachten flink afgenomen zijn. Toch geeft hij Logan een laatste opdracht: het meisje Laura (Dafne Keen) beschermen, dat dezelfde krachten als hijzelf blijkt te hebben.

Logan speelt zich af na X-Men: Days of Future Past en draait vanaf 2 maart in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair