Events & Festivals

'Lemon' openingsfilm IFFR 2017

Op 25 januari begint het Internationaal Film Festival Rotterdam met het Amerikaanse komische drama 'Lemon'.

door Kaj van Zoelen om 14:27 in Events & Festivals
De Amerikaanse film Lemon van filmmaker Janicza Bravo (die de film schreef én regisseerde) opent op 25 januari de 46ste editie van International Film Festival Rotterdam (IFFR), in aanwezigheid van Bravo en co-scenarist en hoofdrolspeler Brett Gelman.

Janicza Bravo's debuut is een portret van een sympathieke mislukkeling. Co-scenarist Brett Gelman (Dinner with Brett Gelman, Married), Judy Greer (Ant-Man, [Arrested Development), Nia Long (The Fresh Prince of Bel-Air, Boiler Room) en Michael Cera (Juno, Arrested Development) spelen de hoofdrollen. Lemon beleeft zijn internationale première op IFFR.

In Lemon loopt het leven van Isaac, een sukkelige veertiger uit Los Angeles, niet zoals hij wil. Acceptatie is niet zijn sterkste punt, maar toch zal hij het op een dag onder ogen moeten zien: zijn vriendin is weg en komt niet meer terug. En als je alleen nog maar gecast wordt voor reclamecampagnes over ziektes, kun je ook moeilijk blijven volhouden dat je acteercarrière in de lift zit. Co-scenarist Brett Gelman, Janicza Bravo's echtgenoot, speelt zonder enige gêne de hoofdrol in deze tragikomedie.

Bero Beyer, festivaldirecteur van het IFFR, zegt over Lemon: "Janicza Bravo is het soort filmmaker dat met liefde voor film en mens op geheel eigen wijze een hedendaags beeld kan scheppen. Met haar debuut Lemon verhaalt ze op frisse, grappige en soms pijnlijke wijze van mensen verloren in hun eigen wereld. We zijn trots met haar film het festival te kunnen openen."

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair