Alle bevestigde personages in 'Avengers: Infinity War'

En welke zijn nog niet bekend?

Deze week werd duidelijk dat Spider-Man te zien is in de derde Avengers-film Avengers: Infinity War. Geruime tijd geleden sijpelde al eens door dat er vele tientallen personages in de film van regisseurs Anthony en Joe Russo te zien zullen zijn. Hieronder een overzicht van de bevestigde, maar ook een aantal nog niet bevestigde namen.


De originele Avengers
Bekijk de afbeeldingDe meeste van deze zes Avengers hebben al heel wat (eigen) avonturen achter de rug. Het begon uiteraard allemaal bij Robert Downey Jr.'s Tony Stark / Iron Man en de complete gang verenigde zich voor het eerst in The Avengers uit 2012. Door de gebeurtenissen in Avengers: Age of Ultron (2015) en Captain America: Civil War (2016) lijkt de kameraadschap tussen de helden wat ontwricht. Minimaal Iron Man, Chris Hemsworths Thor en Mark Ruffalo's Bruce Banner / Hulk zien we nog voor Infinity War op het witte doek. De andere namen zijn Chris Evans' Steve Rogers / Captain America, Scarlett Johanssons Natasha Romanova / Black Widow en Jeremy Renners Clinton Barton / Hawkeye.


De nieuwe Avengers
Bekijk de afbeeldingZowel Elizabeth Olsens Wanda Maximoff / Scarlet Witch als Paul Bettany's The Vision debuteerde in Avengers in Age of Ultron (2015) en ze waren ook te zien in Captain America: Civil War. Vision en Scarlett Witch keren op zeker terug in Inifinity War. Vision heeft de Mind Stone op zijn voorhoofd zitten en de grote slechterik is hier uiteraard naar op zoek. Of de nieuwe Avengers als Don Cheadle's James Rhodes / War Machine en Anthony Mackie's Sam Wilson / Falcon te zien zijn, is nog niet bekend.


Thanos
Bekijk de afbeeldingJosh Brolins Thanos is uiteraard de grote slechterik in Inifinity War. De opperschruk was al te zien in credit scènes in The Avengers (2012) en Avengers: Age of Ultron (2015) en in een wat grotere rol in Guardians of the Galaxy (2014). Mogelijk duikt hij ook nog op in één van de andere films voorafgaand aan Inifinity War. Hij is in ieder geval op zoek naar de Infinity Stones, in totaal zes stuks. De meeste van deze stenen hebben we al voorbij zien komen in het Marvel Cinematic Universe.


Guardians of the Galaxy
Bekijk de afbeeldingNaast The Avengers is er nog een groep superhelden in het Marvel Cinematic Universe: de Guardians of the Galaxy. De personages keren binnenkort al terug in Guardians of the Galaxy Vol.2, maar daarin is volgens regisseur James Gunn Thanos niet te zien, ondanks dat deze villain wel te zien was in het eerste deel. Van Chris Pratts Peter Quill / Star-Lord en Zoe Saldana's Gamora is ondertussen nagenoeg officieel bekend dat ze te zien zijn in Inifinity War, maar het is eigenlijk wel zeker dat Dave Bautista's Drax the Destroyer, Vin Diesels Groot en Bradley Coopers Rocket te zien zijn, alsmede Thanos (tweede) dochter Nebula, gespeeld door Karen Gillan, te zien zijn. En wie weet duiken er nog wel meer A-Holes op.


Spider-Man
Bekijk de afbeeldingMarvel Studios wist het in 2015 voor elkaar te krijgen om Spider-Man naar het Marvel Cinematic Universe te lokken en moest Tom Hollands Peter Parker / Spider-Man snel integreren. In Captain America: Civil War (2016) zagen we al dat hij een maatje van Robert Downey Jr.'s Tony Stark is en in Spider-Man: Homecoming wordt zijn personage verder uitgediept middels een eigen, kleiner avontuur vs. de slechterik Vulture, een rol van Michael Keaton. Duidelijk is ook dat Spidey de intergalactische clash in Infinity War overleeft, aangezien hij in 2019 terugkeert voor een tweede eigen avontuur.


Doctor Strange
Bekijk de afbeeldingDe recente nieuwe aanwinst van het Marvel Cinematic Universe, en misschien ook wel de belangrijkste. Benedict Cumberbatchs Stephen Strange / Doctor Strange liet in de herkomstfilm Doctor Strange zien dat hij heel wat in zijn mars heeft. Zo wist hij Dormammu uit de Duistere Dimensie te verslaan en uiteraard heeft zijn kunst tot "time-bending" daarbij een enorm belangrijke rol. Een tijdje terug werd bekend dat ook Benedict Wong te zien zal zijn als Wong. De kans is groot dat Doctor Strange ook na Inifinity War te zien is in Phase 3 én 4.


Captain Marvel
Bekijk de afbeeldingEen compleet nieuwe held is er ook: Brie Larsons Carol Danvers / Captain Marvel, het personage dat na Infinity War te zien is in haar eigen film, in 2019. Het personage is super sterk, kan vliegen, heeft een kosmische waarneming en heeft zo nog wat leuke en opvallende superkrachten. Larson won vorig jaar nog een Oscar voor haar rol in het drama Room en ze was ook te zien in films als The Spectacular Now en Short Term 12. Dit jaar duikt ze op in de blockbuster Kong: Skull Island.


Overige helden
Bekijk de afbeeldingEn dan zijn er ook nog Sebastian Stans James "Bucky" Barnes / Winter Soldier, Paul Rudds Scott Lang / Ant-Man, Chadwick Bosemans T'Challa / Black Panther en Samuel L. Jacksons Nick Fury die zo goed als zeker bevestigd zijn voor de derde Avengers-film. De eerste drie waren nog te zien Civil War. Ant-Man heeft zijn krachten verder ontdekt en hij is na Infinity War te zien in Ant-Man and the Wasp. De Winter Soldier duikt mogelijk nog op in Black Panthers eigen film, de laatste film voorafgaand aan Inifinity War. Nick Fury was de afgelopen jaren in de nodige films te zien. Zijn laatste optreden stamt ondertussen uit 2015, in Age of Ultron. Ook zijn S.H.I.E.L.D.-maatje Cobie Smulders' Maria Hill is al eens bevestigd.


Nog niet bekend
Bekijk de afbeeldingUiteraard hopen heel wat fans dat ook de Marvel/Netflix-helden Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist te zien zijn in de grootse team-up Inifinity War. Ook over de inzet van heel wat S.H.I.E.L.D.-personages (van tv of niet) is nog niets bekend, zoals Clark Greggs Phil Coulson. Ook zijn er nog personages als Natalie Portmans Jane Foster, Gwyneth Paltrows Pepper Potts, William Hurts General Thuderbolt Ross en de onlangs genoemde Betty Ross, het personage van Liv Tyler. En ja, dan is er ook nog de kans op een (kort) optreden van de villains Tom Hiddlestons Loki en/of Hugo Weavings Johann Schmidt / Red Skull... En mogelijk ook de slechterik M.O.D.O.K., de maker van de Cosmic Cube. Marvel zou voor de rol in gesprek zijn met Game of Thrones-acteur Peter Dinklage.

NieuwsFilm

meest populair