Celebrity

Natalie Portman over salarisverschil 'No Strings Attached'

Tegenspeler Ashton Kutcher verdiende drie keer zoveel.

door FilmTotaal om 08:00 in Celebrity
In gesprek met het maandelijkse tijdschrift Marie Claire heeft actrice Natalie Portman zich uitgesproken over het salarisverschil tussen mannen en vrouwen. Als voorbeeld nam ze een film waaraan ze werkte, No Strings Attached uit 2011. In de film van Ivan Reitman speelt ze naast Ashton Kutcher, die kennelijk veel meer verdiende vanwege zijn status.

Het februariblad onthult dat de Israëlische schone drie keer minder kreeg dan Kutcher. "Ik wist het en ging ermee door, omdat er iets met 'quotes' in Hollywood rondgaat. Die van hem was drie keer groter dan de mijne, dus ze zeiden dat hij drie keer zoveel zou moeten krijgen. Ik was niet zo kwaad als ik zou moeten zijn. Ik bedoel, we worden goed betaald, dus het is lastig om er over te klagen, maar de kloof is waanzinnig."

De actrice, die voor haar rol in Black Swan een Oscar won, vervolgt: "Vergeleken met mannen, in de meeste beroepskringen, krijgen vrouwen maar 80 cent per dollar. In Hollywood verdienen we 30 cent per dollar. Ik denk niet dat vrouwen en mannen meer of minder bekwaam zijn. We hebben gewoon overduidelijk een probleem met vrouwen die geen kansen krijgen. We moeten onderdeel van de oplossing zijn, niet het probleem voortzetten."

Ashton Kutcher deelde later via Twitter de uitspraken van Portman te steunen.
NieuwsFilm

meest populair