Michael Keaton over The Vulture in 'Spider-Man: Homecoming'

Michael Keaton over The Vulture in 'Spider-Man: Homecoming'

Hoe kijkt hij naar de film?

Acteur Michael Keaton sprak met Variety over zijn aankomende rol in Marvel-film Spider-Man: Homecoming. In het project van regisseur Jon Watts speelt Keaton de rol van Adrian Toomes, a.k.a. The Vulture, en dat vindt hij interessant. De acteur vertelde niet alleen over het personage zelf, maar ook over hoe hij naar superheldenfilms kijkt.

Eerst vertelde hij echter over het personage. "Zonder teveel te vertellen, maar interessant genoeg is hij dat personage wel en ook niet," begon Keaton over The Vulture als schurk. "Hij is erg interessant en ik vond het vooral interessant dat hij als schurk bepaalde dingen doet waarvan je als kijker vindt dat ze terecht zijn. Het is dus echt een interessante rol om te spelen."

Keaton brak in de jaren tachtig door als Batman en maakte later het Oscar-winnend Birdman, dat kijkt naar de superheldencultuur. Toch voelde Keaton geen twijfel bij het accepteren van deze rol. "Nee joh, he tis gewoon een ding. Werk," begon hij. "Het is gewoon het volgende baantje. En je denkt dat je het kunt of wilt doen en eigenlijk zei ik eerst nee. Het paste niet in mijn agenda, maar vervolgens hebben ze hun planning omgegooid en paste het. Ik ben blij dat ik het uiteindelijk toch heb kunnen doen."

In Spider-Man: Homecoming keert Tom Holland terug als de titelheld. Hij wil zich dolgraag bij de Avengers voegen, maar zijn mentor Tony Stark (Robert Downey Jr.) wil daar niets van horen. Als zich dan een mysterieuze slechterik, de Vulture, onthult, komt alles waar Peter van houdt onder druk te staan.

Vanaf 6 juli in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair