James Bond-schrijvers sceptisch over toekomst 007-films

James Bond-schrijvers sceptisch over toekomst 007-films

En hoe zat het met de productieproblemen van Spectre?

Het duurt en duurt maar. Nog steeds is er niets officieel bekend over Bond 25, de opvolger van Spectre uit 2015. De vrije tijd zou franchise-scriptschrijvers Neal Purvis en Robert Wade genoeg inspiratie moeten geven om tot een fraai verhaal te kunnen komen. Toch blijken de heren wat sceptisch over de toekomst van 007. En dan vooral over de slechterik.

Purvis en Wade schrijven mee aan de Bond-scripts sinds The World is Not Enough uit 1999. Ondanks dat ze na Skyfall (2012) stopten, keerden ze voor Spectre terug om de laatste hand te leggen aan het scenario. In een interview met The Telegraph bevestigt Purvis dat het een onmogelijk opgave is om een Bond-script te schrijven. Het politieke klimaat zou te snel veranderen.

"Ik weet niet hoe je nu zou moeten starten met een script voor een James Bond-film. Ieder keer moet je iets zeggen over Bonds plek in de wereld en dit is ook de plek van Groot Brittannië in de wereld. Maar de dingen veranderen zo snel, iets dat het lastig maakt. Met mensen als Trump is de Bond-slechterik werkelijkheid geworden. Dus als ze een volgende doen, dan wordt het interessant om te zien hoe ze omgaan met het feit dat de wereld een fantasie is geworden."

Over de problemen bij Spectre


Dat niet alleen de wereld problemen heeft, maar dat ook de productie (vooral de laatste akte) van Sam Mendes' Spectre behoorlijk wat problemen kende, is ook bekend bij Purvis:

"De mensen waren al bezig met de pre-productiefase van de film en ze wilden voortdurend dingen zien. En soms konden ze niet beslissen wat ze wilden totdat het was opgeschreven. Dus dan schrijf je scène na scène na scène. Dan schrijf je heel veel. Maar hoe het uiteindelijk werd gedaan was waarschijnlijk aan de regisseur."

Ook meldden de schrijvers dat er bij Pinewood Studios al aan een verwoestte Westminster Bridge op ware grootte werd gewerkt. Ze moesten dus wel een slotscène schrijven waarin een helikopter neerstortte op de bewuste brug. Ook bij de allerlaatste scène, waarin Bond kon kiezen tussen een terugkeer naar M of een aftocht met Léa Seydoux' Madeleine Swann, werden de schrijvers een richting in geduwd. Zij wilden hem de spionnenwereld geven; de studio koos voor het laatste. De heren verwachten overigens wel dat er een volgende film komt.



NieuwsFilm

meest populair