Tony Todd was bijna Dormammu in 'Doctor Strange'

Tony Todd was bijna Dormammu in 'Doctor Strange'

Uiteindelijk sprak magiër Benedict Cumberbatch zelf de stem van de slechterik in.

Candyman en Final Destination-acteur Tony Todd ging pas geleden een uitgebreid interview aan met Comic Book Resources. Daar kwam o.a. uit dat de 62-jarige Amerikaan werkzaam was aan Marvel-avontuur Doctor Strange, alhoewel zijn bijdrages uiteindelijk niet toegepast werden. Dat vond hij uiteraard ontzettend jammer, zij het begrijpelijk. Kennelijk heeft hij stemwerk geleverd voor de grote slechterik in de film.

Todd: "Ik moet je vertellen over een recente teleurstelling. Ik zat bijna in 'Doctor Strange.' Ik zat een sessie bij om Dormammu te spelen. Benedict had zijn stem al opgenomen, maar de producenten wilden nog een stem, als alternatief. We werkten zes uur en twee weken voordat de film uitkwam lieten ze me weten dat ze verder gingen met hun originele keus."

De acteur laat nadrukkelijk weten geen wroeging te koesteren. "Ik zeg dit enkel om aan iedereen aan te tonen dat je de nederlagen die op je afkomen moet trotseren en verwerken. Huilde ik? Nee. Ik begreep het. Ik was teleurgesteld in het aanzien dat ik hierdoor kwijtraakte. Mensen zeiden namelijk: 'Gast, speel jij Dormammu?' Maar er verschijnt altijd een andere 'Dormammu' in de toekomst."

Volgens andere bronnen had Benedict Cumberbatch aan regisseur Scott Derrickson voorgesteld zelf de stem in te spreken, omdat Dormammu beter zou werken als een angstwekkende weerspiegeling van protagonist Stephen Strange. Ook het gestalte van de kwaadaardige entiteit, die door Cumberbatch met motion-capture verwezenlijkt is, moest wat weg hebben van Strange.

NieuwsFilm

meest populair