Fraaie IMAX-poster 'Kong: Skull Island' eert 'Apocalypse Now'

Niet zo raar, de trailers hebben dezelfde sfeer.

Over ruim een maand draait Kong: Skull Island in de Nederlandse bioscoop, waarschijnlijk ook in de IMAX-zalen. Legendary Pictures en Warner Bros. Pictures hebben het bijhorende IMAX-affiche onthuld en daarmee leggen ze opnieuw een link met de Apocalypse Now, de oorlogsklassieker van Francis Ford Coppola.

De trailers gaven al prijs dat de nieuwe King Kong-film zijn sfeer deels heeft ontleend aan de Vietnamoorlogsfilm die zich afspeelt in 1969. Het tweede deel in het Monsterverse speelt zich uiteraard ook af rond die tijd en daarin zien we hoe Tom Hiddlestons personage Captain James Conrad samen met Samuel L. Jacksons Lieutenant Colonel Packard en John Goodmans Bill Randa op ontdekkingstocht gaat naar een geïsoleerd Zuid-Pacifisch eiland. En op dit eiland is er uiteraard maar één de baas: King Kong!

Bekijk de afbeelding
In de film zien we ook dat John C. Really's personage Marlow al enige tijd op het eiland verblijft. Hij zou de komische noot moeten brengen zoals Dennis Hoppers personage dat doet in Apocalypse Now.

Ook Brie Larson, Corey Hawkins, Tom Wilkinson en Thomas Mann hebben rollen en vanaf 9 maart is Skull Island te zien in de Nederlandse bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair