POLL: 'Star Wars: The Force Awakens' vs 'Rogue One: A Star Wars Story'

POLL: 'Star Wars: The Force Awakens' vs 'Rogue One: A Star Wars Story'

Kun jij kiezen?

Sinds dat Walt Disney in oktober 2012 George Lucas' Lucasfilm kocht en daarbij gelijk aankondigde flink wat Star Wars-films te gaan maken, heeft de studio al twee films opgeleverd en zitten er officieel nog minimaal drie in het vat. In de POLL van deze week de simpele vraag: welke van de twee reeds verschenen films vind jij beter: Star Wars: The Force Awakens of Rogue One: A Star Wars Story?

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.
The Force Awakens

Dit zevende deel in de Star Wars Saga verscheen ruim een jaar geleden. In tegenstelling tot het eerste deel van de prequel-trilogie bleek het op alle fronten een schot in de roos. Ondanks dat de film in veel opzichten een moderne kloon is van Star Wars: A New Hope (1977) werden er de nodige nieuwe personages geïntroduceerd en werd het verhaal gestart dat in het eind dit jaar te verschijnen Star Wars: The Last Jedi duidelijker wordt.

Financieel waren er allerlei records, met bijvoorbeeld een Noord-Amerikaanse opening van $248,0 miljoen en een wereldwijde eindscore van $2.068,2 miljoen. De ontvangst in cijfers ziet er als volgt uit: RT = 92%, IMDb = 8,1, FT Ster = 8,0.


Rogue One

Eind verleden jaar was het tijd voor de eerste live action Star Wars spin-off bioscoopfilm. Er werd gekozen voor een film rond de gebeurtenissen vlak voor de Star Wars uit 1977. Uiteraard een slimme zet van Walt Disney, aangezien hierdoor Darth Vader gebruikt kon worden. Gelukkig bleef dit redelijk beperkt en kreeg de liefhebber vooral veel actie te zien. Komende jaren moeten er meer spin-offs gaan verschijnen. Volgend jaar verschijnt de Han Solo-film en daarna volgen mogelijk films rond personages zoals Boba Fett en Obi-Wan Kenobi.

Rogue draait op dit moment nog beperkt in de wereldwijde bioscoopkassa's. De maatgevende opening in de States bleef steken op $155,1 miljoen en de wereldwijde tussenstand passeerde onlangs de $1 miljard. Dit film eindigt waarschijnlijk net onder de $1,1 miljard. De ontvangst in cijfers: RT = 85%, IMDb = 8,1, FT Ster = 7,4.



NieuwsFilm

meest populair